Aldrig før har Mette Frederiksen været så upopulær som statsminister

I ny måling svarer 42 procent, at Mette Frederiksen klarer sig dårligt som statsminister.

Corona-perioden fik statsministerens popularitet til at eksplodere. Nu er billedet vendt på hovedet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Vælgerne flygter fra regeringen.

Måling efter måling har vist, at de tre regeringspartier er langt fra at have opbakning fra et flertal af vælgerne, som de fik ved valget for et år siden.

Og nu viser en ny meningsmåling, at også statsminister Mette Frederiksen (S) er upopulær som aldrig før.

I målingen, som Epinion har lavet for DR og Altinget, svarer 42 procent, at de synes, Mette Frederiksen klarer sig dårligt som statsminister.

Det er det dårligste resultat for Mette Frederiksen i al den tid, hun har været statsminister.

Epinion spørger løbende vælgerne, hvordan de synes, statsministeren klarer sig.

En måling, hvor Mette Frederiksen ellers tidligere i sin tid som statsminister har været meget populær. Især starten af coronapandemien fik hendes popularitet til at skyde i vejret.

Men nu er billedet vendt på hovedet, og i dag er der langt flere, der synes, hun klarer det dårligt end godt.

Blot 27 procent siger, at Mette Frederiksen klarer sig godt. Det er også færre end på noget andet tidspunkt, siden hun blev statsminister.

I Socialdemokratiet anerkender politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen, at han godt kunne have tænkt sig, at målingen var bedre.

Men han mener, at Danmark har en "knalddygtig statsminister".

- De tal, der betyder noget, det er dem på valgdagen. Der fik Socialdemokratiet for et år siden et historisk godt valg. Nu er vi i regering.

- Vi leverer de resultater, som jeg tror danskerne efterspørger - bedre velfærd, investeringer i vores sikkerhed og forsvar, at vi håndterer den grønne omstilling. Når vi beviser det hen over en fireårig periode, så tror jeg også, danskerne vil stemme på partier i regeringen.

Troels Lund var populær - men ikke længere

Hos Mette Frederiksens regeringspartnere i Venstre er de lige i øjeblikket i gang med at skifte formand.

I weekeden holder partiet landsmøde, hvor Troels Lund Poulsen officielt bliver valgt til at tage over efter Jakob Ellemann-Jensen.

Men noget tyder på, at hans udsigt til formandsposten ikke har gjort noget godt for hans popularitet.

Epinion spørger nemlig også løbende vælgerne, om de er positivt eller negativt stemt overfor ministre og partiledere.

I den seneste måling i oktober var vælgerne overvejende positivt stemt over for Troels Lund Poulsen, der dengang ikke var på vej til at blive formand i Venstre.

Der svarede 35 procent, at de var positivt stemt, mens 22 procent var negativt stemt.

I dag er stemningen vendt, og der er nu flere, der har et negativt syn på den kommende formand. 28 procent er positive, mens 29 procent er negative.

Venstres kommende formand, Troels Lund Poulsen (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Alligevel ser Venstres politiske ordfører, Morten Dahlin, målingen som noget positivt. For Troels Lund Poulsen klarer sig bedre - eller måske mindre dårligt - end de to andre partiledere i regeringen.

- Jeg noterer mig med tilfredshed, at Troels Lund Poulsen er den mest populære partileder i regeringen. Og det synes jeg sådan set er meget godt gået.

- Især taget i betragtning, at han jo ikke engang har introduceret sig som formand for Venstre til danskerne endnu. For vi har jo først landsmøde i weekenden.

Om Troels Lund Poulsen bliver mere populær af at blive introduceret på landsmødet, må tiden - og den næste måling - vise. I mellemtiden kan du læse et stort portræt af ham i artiklen her: