Alle tager afstand fra DF-forslag

Dansk Folkeparti står mutters alene med forslaget om at stoppe indvandring fra ikke-vestlige lande. Den radikale næstformand Morten Østergaard er rystet over forslaget.

Morten Østergaard, radikal næstformand, mener, at det vil have alvorlige konsekvenser for Danmark, hvis forslaget blev til virkelighed. (© DR)

Partierne fra V og K til S og SF tager skarp afstand fra DF's forslag om at stoppe indvandring fra ikke-vestlige lande.

- DF overgår nu helt sig selv i, hvor skinger man kan være. Det er et forslag uden andet indhold, end at folk med en ikke-vestlige baggrund ikke er velkomne i Danmark, siger Morten Østergaard.

Han mener, at det vil have alvorlige konsekvenser for Danmark, hvis forslaget blev til virkelighed.

- Dansk Folkeparti er gået fra at være indvandrerfjendsk til at være decideret vækstfjendsk. Hvis man gennemfører dette forslag, vil det betyde, at danske virksomheder bliver hæmmet i deres forsøg på at tiltrække arbejdskraft fra Indien, Japan og andre steder. Vi ved, at hvis man ikke kan tiltrække den arbejdskraft, så koster det i vækst, siger Morten Østergaard.

Forslaget illustrerer ifølge den radikale næstformand en dyb kløft i den borgerlige del af Folketinget.

- Det vidner om, at regeringsblokken er i opløsning. Løkke har netop taget afstand fra de forslag, DF hidtil er kommet med, og så trumfer Dansk Folkeparti med et nyt forslag, siger Morten Østergaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk