Allerslevs afløser vil betale regning for fest på rådhuset

Tommy Petersen, som er ny politisk leder for de Radikale i København, har bedt om regning for lån af lokale.

Tommy Petersen har afløst Anna Mee Allerslev (R), som i går trak sig fra posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester og politisk leder. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Den nyudnævnte politiske leder af de Radikale i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, holdt i foråret sin 40-års fødselsdag på Københavns Rådhus.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han har bedt om en regning for brugen af lokalet.

- Jeg har nu bedt om at få en regning for arrangementet, siger Tommy Petersen til Ekstra Bladet.

Alle folkevalgte i København har ganske gratis mulighed for at låne lokaler på rådhuset, hvis der ikke er tale om en privat fest, men derimod en officiel reception med samarbejdspartnere.

Ifølge Tommy Petersen var det ren forretning. Han havde til lejligheden inviteret 80 til 90 personer bestående af venner, familie, fagforeninger og andre organisationer.

- Jeg betalte selvfølgelig for al forplejning selv og alt andet på nær lokalet, som folk jo ikke gør, når de holder jubilæer eller runde arrangementer.

Festen blev holdt 10. marts i tidsrummet 15.00 til 17.00.

Tommy Petersen har afløst Anna Mee Allerslev (R), som onsdag trak sig fra posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester og politisk leder.

Det var adskillige skandalesager og voksende pres fra partifæller, der fik hende til at opgive alle sine poster i politik med øjeblikkelig virkning.

Det er blandt andet kommet frem, at borgmesteren lånte lokaler på rådhuset ganske gratis til sin bryllupsreception i august. Normalt er lejen 65.000 kroner. De penge har hun siden betalt.

Tommy Petersen siger til Ekstra Bladet, at han gennem hele sagen har tænkt, at det var "et underligt privilegie", og at det er derfor han et halvt år senere har bedt om en regning.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk