Alternativet byder S-afhopper velkommen

Folketingspolitikeren Pernille Schnoor har valgt at forlade Socialdemokraterne og melde sig ind i Alternativet.

Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, kender Pernille Schnoor fra det daglige folketingsarbejde. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Folketingets yngste parti, Alternativet, er blevet et folketingsmedlem større, efter den nu forhenværende socialdemokrat Pernille Schnoor har valgt at melde sig ind i partiet.

Det glæder partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

- Vi byder Pernille Schnoor meget velkommen i vores folketingsgruppe. Jeg kender Pernille fra folketingsarbejdet, og hun er en meget grundig politiker, som kommer fra den kommunale verden, og vi glæder os til at arbejde sammen med hende, siger han.

Pernille Schnoor blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni sidste år. Det samme tidspunkt, at Alternativet kom ind med 4,8 procent af stemmerne.

Til Ritzau siger hun, at hun har valgt at forlade sit gamle parti, fordi hun ikke er enig i den politik, som partiet på Christiansborg fører.

- Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket, siger hun.

Der har tidligere været stor kritik af folketingsmedlemmer, som vælger at skifte parti. Ifølge Rasmus Nordqvist er det "et meget stort og personligt valg" sådan at skifte parti.

- Men Pernille har bedre kunnet se sig selv hos os og den måde, som vi arbejder på. Jeg er selvfølgelig glad for, at hun tager konsekvensen af det. Jeg synes, det er vigtigere, at der er politikere, som står op for deres holdninger, og som vil arbejde for det, som de mener er vigtigt, siger den politiske ordfører.

Pernille Schnoors skifte kommer ikke til at betyde noget for magtforholdet mellem rød og blå blok. Men internt på rød blok går Alternativet nu fra ni til ti medlemmer, mens Socialdemokraterne skrumper fra 47 til 46 medlemmer.

Udover den socialdemokratiske folketingspolitiker har flere radikale politikere - heriblandt den tidligere socialminister Manu Sareen - også meldt sig ind under de alternative faner i den seneste tid.

- Vi er stadig et relativt nyt parti, og flere politikere har opdaget, at de kan se sig selv bedre hos os og vores politiske projekt. For mig er det vigtigt, at Alternativet er et ikke-dogmatisk projekt, som ikke tror på gamle blokke og skillelinjer, siger Rasmus Nordqvist.