Alternativet er ramt af sager om krænkelser

En ældre Alternativet-ansat blev opsagt for at have krænket et yngre medlem, men blev ansat igen.

Alternativet er af flere ansatte blevet kritiseret for at have en overdreven festkultur (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Alternativet på Christiansborg har sat en intern kulegravning i gang, efter flere sager om seksuelle krænkelser og kritik af en festkultur, skriver Jyllands-Posten.

I særlig grad samler fokus sig om et forløb, hvor et yngre medlem af partiet i 2016 anklagede en ældre medarbejder på Christiansborg for at have krænket hende. Her skred den daværende politiske ledelse ind ved at opsige den pågældende medarbejder og også aftale, at vedkommende ikke fremover måtte arbejde for partiet.

»Da jeg blev gjort opmærksom på det, anbefalede jeg det pågældende medlem at anmelde det til politiet. Og så sørgede jeg for, at medarbejderen blev afskediget,« siger daværende gruppeformand Josephine Fock om forløbet.

Efterfølgende blev personen dog ansat i et Alternativet-projekt i udlandet, som var finansieret af en ekstern støttepulje.

- Da det kommer til mit kendskab, at han efterfølgende er blevet ansat i et projekt, som Alternativet er involveret i, skrider jeg straks ind og beordrer, at den projektansættelse stopper, siger Josephine Fock.

Ansatte har desuden klaget over partiets overdrevne 'festkultur'.

Den nye gruppeformand, René Gade, opfordrer alle, der »måtte have haft en dårlig oplevelse« til at komme til ham. Han bekræfter, at sagerne plager partiet.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter