Alternativet flirter med EUs ballademager

Alternativet går med i den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis' nye europæiske bevægelse.

Den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis' nye europæiske bevægelse får navnet DiEM25, der står for Democracy in Europe Movement 2025. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Når den græske økonom og kontroversielle tidligere finansminister Yanis Varoufakis tirsdag præsenterer en ny europæisk bevægelse, DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025), kommer danske Alternativet til at stå ved hans side.

- Vi har ledt efter et internationalt forum til de idéer, vi har, om hvordan vi får den demokratisering af EU, der er så nødvendig, hvis vi skal have et EU, siger Alternativets EU-ordfører, Rasmus Nordqvist, der også er blandt talerne ved tirsdagens lanceringsmøde.

Som eksempel på de fælles idéer nævner Rasmus Nordqvist, at EU-Parlamentet skal have ret til at stille det, der svarer til lovforslag i EU-systemet. I dag er det kun EU-kommissionen, der kan det.

Yanis Varoufakis vil arbejde for, at EU-topmøder og møder mellem EU's og eurolandenes økonomi- og finansministre bliver transmitteret på internettet, så alle kan se og høre, hvad der bliver sagt.

Han vil også have EU til at droppe flygtningekvoter og i stedet begynde et internt kapløb om at tage imod flest mulige asylansøgere, skriver han i et indlæg i The Guardian.

Det skriver han i et debatindlæg i den britiske avis The Guardian.

På sin egen hjemmeside forklarer Varoufakis også, at EU-Parlamentet i virkeligheden er uden indflydelse - ligesom de nationale regeringer er underlagt Tysklands vilje.

/ritzau/

Facebook
Twitter