Alternativet forlader forhandlinger - vil ikke haste sundhedsreform igennem

Der er for usikker økonomi, for lidt demokrati og for meget hastværk omkring sundhedsreformen, lyder det fra Alternativet.

Uffe Elbæk fortæller her til aften, at Alternativet forlader forhandlingerne om en sundhedsreform. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Alternativet kan ikke længere se sig selv som en del af en aftale om en sundhedsreform.

Det oplyser partiet her til aften i en pressemeddelelse.

Partiets politiske leder, Uffe Elbæk, forklarer, at det er for usikker økonomi, for lidt demokrati og for meget hastværk, som er grundene til, at Alternativet har besluttet at forlade forhandlingerne.

- Hverken patienterne eller de dygtige og pressede ansatte i sundhedsvæsenet har brug for, at der bliver hastet en reform igennem inden valget, lyder det fra Uffe Elbæk i en skriftlig kommentar.

- Jeg vil gerne takke regeringen og Dansk Folkeparti for et godt forløb, for åbenhed over for vores input og for en oprigtig velvilje, tilføjer han.

- Fra vores side ville vi gerne have indgået en aftale, hvis vi var sikre på, at det var den rigtige aftale, men det er vi ikke, for der er for mange åbne spørgsmål og for usikker økonomi, siger Uffe Elbæk.

Han opfordrer regeringen til at udskyde reformen med henblik på at sikre en bred aftale efter folketingsvalget.

Regeringen med finansminister Kristian Jensen (V) i spidsen har i de seneste uger forhandlet med Dansk Folkeparti og Alternativet.

Der er indkaldt til videre forhandlinger onsdag morgen, men det bliver altså uden Alternativet.

/ritzau/DR Nyheder