Alternativet mistænker afhopper for at give strategipapirer til S

Næstforperson fik udleveret central Alternativet-strategi dagen inden partiskift.

Alternativets næstforperson trak sig i protest mod Uffe Elbæk. Nu frygter partiet, at han har taget strategipapirer med til Socialdemokratiet. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Afhopperes afgang fra Alternativet sender nu nervøse trækninger gennem partiorganisationen, skriver Jyllands-Posten.

En lækket mail viser, hvordan Alternativet frygter, at centrale strategipapirer om partiets ageren efter et valg ender i de forkerte hænder.

Det drejer sig om to dokumenter, som den netop stoppede næstforperson, Vilhelm Stamp, efterspurgte, timer inden han fredag meldte sig ud og skiftede til Socialdemokratiet.

Han fik udleveret det ene dokument, som omhandler Alternativets strategi for forløbet for folketingsgruppen ugerne efter det kommende folketingsvalg, hvor partiet har bebudet, at man i en dronningerunde vil pege på sig selv som statsministerparti.

Det andet dokument, udkastet til Alternativets politiske smertegrænse ved eventuelt kommende regeringsforhandlinger, har han ifølge sig selv fået overleveret indholdet af mundtligt.

Kan være 'ødelæggende for Alternativet'

I en mail til over 100 personer med tillidsposter i partiet, skriver hovedbestyrelsen efter Vilhelm Stamps udmeldelse:

- Vilhelms straksindmeldelse hos S gør os meget bekymrede i forhold til den mail, han sender aftenen inden, hvor han altså beder om at få udleveret oplysninger, som kunne være ødelæggende for Alternativet, hvis de havnede i de forkerte hænder.

Vilhelm Stamp afviser at have haft en bagtanke med at bede om dokumenterne:

- Når jeg interesser mig for det her, er det jo, fordi det er mit job på det tidspunkt. Jeg har under hele min tid som næstforperson haft adgang til dybt fortrolige dokumenter. Jeg forstår godt, hvordan det isoleret set virker mærkeligt, men det var jo først dagen efter, jeg traf beslutningen om at melde mig ind i Socialdemokratiet.

Han understreger, at han aldrig kunne finde på at videregive de følsomme dokumenter til sit nye parti.

FacebookTwitter