Alternativet står bag Josephine Fock trods anklager

Partiets hovedbestyrelse har udtrykt fuld tillid til politisk leder Josephine Fock.

Alternativets leder, Josephine Fock, fik tirsdag aften på et møde i partiets hovedbestyrelse fuld opbakning. (Arkivfoto) (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Karoline Lieberkind © Ritzau Scanpix)

Alternativets hovedbestyrelse har tirsdag aften holdt et møde, efter at anonyme kilder i Information i weekenden beskrev en række episoder, hvor politisk leder Josephine Fock skulle have overfuset folk i partiet.

Efter mødet udtrykker hovedbestyrelsen fuld tillid til Josephine Fock.

Det skriver Jesper Callesen, der er talsperson for Alternativets hovedbestyrelse, i en pressemeddelelse.

- Josephine gjorde rede for sit perspektiv, og der var en efterfølgende samtale. Der er ikke før mødet eller på mødet kommet noget frem, der støtter anklagerne i artiklen.

- På mødet drøftede vi også vores fælles tilgang til ledelse, og hvad vi fortsat skal gøre for at sikre det fremtidige arbejdsmiljø i hele organisationen.

Afviser anklagerne

- Som tidligere nævnt har vi inviteret Informations anonyme kilder til at henvende sig til hovedbestyrelsen. Vi ser frem til samarbejdet med Josephine, skriver Jesper Callesen i pressemeddelelsen.

I Information-artiklen fortalte fire kilder, at de med egne øjne har set Josephine Fock gribe fysisk fat i folk, når hun er blevet vred på dem.

En femte kilde tilføjer, at han ikke selv har oplevet Josephine Fock ruske i andre, men at "hun er fysisk grænseoverskridende".

Episoderne skulle være fra perioden 2015-2018, da Fock var medlem af Folketinget.

Josephine Fock har afvist kritikken. Hun blev valgt som politisk leder 1. februar som afløser for Uffe Elbæk.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk