Alternativet vil lægge kødafgift på hakkebøffen

Alternativet vil bruge afgifter til at få danskerne til at spise mindre kød og skåne klimaet

Alternativet læner sig op af Etisk Råd, som har anbefalet at indføre en kødafgift. (Foto: © Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Der er ofte både bacon til brunchen og rullepølse på rugbrødet, når danskere sætter sig ved spisebordet.

Men hvis det står til Alternativet, skal vi allesammen vende os til at spise lidt mere grønt og lidt mindre kød i fremtiden.

Partiet vil nemlig sætte en afgift på kød, siger partiformand Uffe Elbæk.

- Kødproduktion spiller en meget stor rolle i forhold til den globale opvarmning. Kødproduktion i sig selv udleder mere CO2 end hele transportsektoren. Og så er for meget kød heller ikke sundt for os, siger han.

Afgiften på kød er en del af Alternativets grønne afgiftsreform, som går ud på at sætte højere afgifter på de varer, som belaster klimaet, og sænke afgiften på dem, som er mere klimavenlige.

Samtidig mener partiet, at der skal være lavere afgifter på økologiske produkter end på konventionelt fremstillede varer.

Liberal Alliance: Vi vil ikke blande os i folks tallerkener

Uffe Elbæk medvirker i aftenens udgave af Langt fra Borgen, hvor han sammen med politisk ordfører for Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll besøger et konventionelt landbrug.

Og i modsætning til Alternativet vil den Liberal Alliance slet ikke blande sig i, hvor meget kød danskerne spiser.

- Jeg får det fysisk ubehageligt, når politikere som Uffe vil blande sig i, hvad der er sundt for mig, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Folk må selv om, hvad de vil spise.

Uffe Elbæk og Simon Emil Ammitzbøll taler meget mere om kødafgifter og klimapolitik i aftenens udgave af Langt fra Borgen. Programmet bliver sendt på DR1 klokken 21:55.