Alternativet vrager integrationsordfører

Ulla Sandbæk var ikke nok i medierne, og derfor tager Alternativet-medstifter Josephine Fock over som partiets integrationsordfører.

Alternativets Ulla Sandbæk skal nu være ordfører for indfødsret, udvikling og kirke. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Alternativets integrationsordfører Ulla Sandbæk er blevet bedt om at vige pladsen af partileder Uffe Elbæk.

Hun skal nu ikke længere være integrationsordfører, men fortsætter dog som menigt medlem af Udlændinge- og Integrationsudvalget og er fortsat Alternativets ordfører for indfødsret, udvikling og kirke.

- I første omgang var jeg ked af det, men nu har jeg det fint med det, for det er et stort pres altid at skulle stå til rådighed for pressen. Men det pres er nu løftet fra mine skuldre, siger hun.

- Det er jo mit hjerteblod, men på den anden side er det ikke afgørende for mig, om jeg står i pressen tidligt og silde.

Det var Uffe Elbæk, der for omkring to uger siden kontaktede Sandbæk og bad hende stoppe som integrationsordfører, fortæller den nu afgående ordfører. Alternativet fik for lidt tid i pressen på udlændinge- og integrationsområdet, lød forklaringen.

- Jeg var lidt ked af, at jeg ikke lige med det samme så, at jeg sagtens kan arbejde videre med området.

- Men hvis det er bedst for Alternativet, at det er vores gruppeformand, som har det her område, så vil jeg selvfølgelig det, der er bedst for Alternativet. Det er helt klart mit udgangspunkt.

Partilederens forespørgsel kom blandt andet fordi, at det var "et meget højt profileret område", og at det var vigtigt, at ordføreren derfor var "enormt meget på", fortæller Ulla Sandbæk.

Ny ordfører: Jeg er nok mere kendt

Den nye integrationsordfører for Alternativet, Josephine Fock, understreger, at der ikke er tale om en "fyring" af Ulla Sandbæk:

- Ulla Sandbæk har haft rigtig travlt med mange personsager. Og så er Ulla Sandbæk også det ældste medlem af Folketinget, så det er klart, at der er grænser for, hvor meget man kan nå. Og det er også derfor, at vi har valgt den ændrede prioritering.

Josephine Fock fortæller også, at hendes ordførerskaber som retsordfører og finansordfører bare hænger bedre sammen med integrationsområdet:

- Vi hører ofte, at vi Danmark ikke har råd til udlændinge, men vi mener, at det handler om prioritering, og det hænger jo utroligt godt sammen med retsområdet, siger Josephine Fock.

Hun fortæller, at hun allerede nu føler, at hun har været meget i medierne og har haft mulighed for at fortælle om Alternativets politik på området:

- Og så vil jeg fortsætte på samme måde, som jeg har kommunikeret mine andre områder. Det handler om at skrive blogindlæg og generelt være meget aktiv på Facebook.

Er du bedre til det end Ulla Sandbæk?

- Jeg har i hvert fald været mere i pressen - også fordi, at jeg har været med til at stifte Alternativet. Så jeg er nok et mere kendt ansigt end Ulla Sandbæk er.