Alternativets hovedbestyrelse bakker op om Josephine Fock

Et flertal i Alternativets hovedbestyrelse udtrykker tillid til den nyvalgte leder Josephine Fock.

Josephine Fock har hovedbestyrelsens opbakning i Alternativet. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Et flertal i Alternativets hovedbestyrelse udtrykker tillid til den nyvalgte leder Josephine Fock.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

- Det er jeg glad for, da det jo bekræfter, at jeg har et meget, meget stort medlemsmandat og har fået meget stor opbakning fra kredsene, så jeg er selvfølgelig glad for, at hovedbestyrelsen nu også bakker endeligt op, siger Josephine Fock.

Afstemningen i Alternativets hovedbestyrelse sker efter flere uger med heftig debat om og kritik af Josephine Fock, der i en artikel i Information blandt andet blev anklaget for at have rusket i et andet medlem af partiet.

Hovedbestyrelsen har ikke fundet dokumentation for, at Josephine Fock har rusket et medlem eller udøvet andre fysiske handlinger, fremgår det af meddelelsen.

Samtidigt lyder det dog i pressemeddelelsen, at 'hovedbestyrelsen anerkender, at der i fortiden ligger negative hændelser, handlinger og håndteringer, men vi ønsker at sætte et punktum for den periode, så Alternativet kan komme videre.'

Alternativets presseafdeling oplyser, at 10 ud af 17 i hovedbestyrelsen stemte for at udtrykke tillid til Josephine Fock.

Dermed sidder der altså syv personer i Alternativets hovedbestyrelse, der umiddelbart ikke bakker op om Josephine Fock.

- Her vil jeg hæfte mig ved den meget, meget store baglandsopbakning. Og så ved jeg, at tallet syv er lidt mere nuanceret end som så. Det har jeg det fint med, siger Josephine Fock, der erkender, at det ikke har været en nem tid med de mange skriverier om hendes person.

- Der skal ikke herske tvivl om, at jeg synes, det har været en hård tid. Det er meget slemt at se sig selv blive udstillet på den måde i medierne. Jeg synes, det har været meget unuanceret dækket.

Kritik fra flere kanter

Kritikken af Josephine Fock blussede op, kort efter hun blev valgt som partiets nye leder.

Det skete tre uger efter hun afløste Uffe Elbæk som leder for Alternativet, da dagbladet Information bragte en artikel, hvor flere anonyme kilder beskyldte Fock for at have overfuset og rusket i folk, da hun fra 2015-2018 var medlem af Folketinget.

Siden er kritikken af Josephine Focks person taget til, og både en medstifter af partiet, en gruppeformand og en tidligere folketingspolitiker har haft mindre pæne ting at sige om 54-årige Fock.

Josephine Fock vil nu se fremad efter dagens afstemning i hovedbestyrelsen.

- Der er ingen tvivl om, at der nu venter en rigtig stor opgave med at få genrejst partiet. Jeg tror, at den her udmelding kan være med til at afklare, at vi nu kan komme videre. Nu er der trukket en streg i sandet. Nu skal vi kunne se fremad. Vi skal kunne samarbejde