Alternativets integrationsordfører i kovending

- Jeg må bare sige, at jeg tager afstand fra mig selv, siger Uzma Ahmed.

Alternativets integrationspolitik handler med partiets egne ord om "at tage afstand fra de seneste 15 års strammerkurs". (Foto: Colourbox © Colourbox)

- Mine udtalelser var mine egne, de var uigennemtænkte.

Sådan siger Uzma Ahmed, der er integrationsordfører og folketingskandidat for Alternativet, efter at hun onsdag aften gav udtryk for, at de ikke-etniske danskere, der ikke "vil" Danmark, skal kunne miste deres statsborgerskab.

Men nu har piben fået en anden lyd.

- Nogle gange er det nødvendigt at markere meget tydeligt, og det gør jeg her, forklarer Uzma Ahmed.

- Mine udtalelser var mine egne, de var uigennemtænkte og fuldstændig uden for vores integrationsudspil, der ikke med et eneste ord omtaler hjemsendelse. Dem, som kender mig, vil også vide, hvad jeg står for, siger hun i en pressemeddelelse natten til torsdag.

Parti tager afstand fra strammerkurs

Alternativets integrationsudspil indeholder blandt andet forslag om at afskaffe 24-års-reglen.

Og i det hele taget går partiet til valg på en anden udlændingepolitik, end der har været præcedens for de seneste mange år i dansk politik.

- Når jeg så markant tager afstand fra mig selv, så skyldes det, at udspillet handler om at skabe et rummeligt og mangfoldigt Danmark, og så handler det om at tage afstand fra de seneste 15 års strammerkurs. Jeg fik givet indtryk af det stik modsatte, og derfor skylder jeg en uforbeholden undskyldning. Jeg beklager virkelig al virakken, siger hun.

Elbæk: Ingen tvivl om Alternativets retning

Politisk leder i Alternativet, Uffe Elbæk, er glad for, at Uzma Ahmad "igen" kan vedstå sig partiets politik på udlændingeområdet.

- Jeg er faktisk enormt stolt over udspillet og havde da håbet, at det ville give anledning til en diskussion, og det, skal jeg da så sandelig sige, er blevet tilfældet. Men det skal jo ikke forvirre om Alternativets retning, så derfor er jeg glad for, at Uzma nu melder så klart ud, siger Uffe Elbæk.

Over for Ritzau havde Uzma Ahmad tidligere onsdag aften svært ved at uddybe, hvad det ville sige at "ville" Danmark.

- I virkeligheden handler det jo ikke om at kunne dansk eller ikke kunne dansk. Det handler om, om man vil være med i demokratiet, sagde hun.

/ritzau/