Alternativets næstforperson går i protest mod Uffe Elbæk

Også bestyrelsesmedlem Theis Krarup Hansen har meldt sig ud.

Uffe Elbæk ønsker ikke at forholde sig til kritikken. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Efter internt uro i Alternativet har partiets næstforperson, Vilhelm Stamp Nordahl Møller, besluttet at forlade partiet.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

- Jeg har truffet en utroligt svær beslutning. Det er dog en beslutning, som jeg mener er nødvendig, og som jeg gerne vil dele med jer. Jeg har i dag valgt at melde mig ud af Alternativet, skriver han.

Vilhelm Stamp Nordal Møller kommer med en lang række kritikpunkter af Alternativets politiske ledelse.

- Efter at have indtrådt i 'partiledelsen', har jeg været vidne til flere begivenheder, som gør, at jeg ikke længere kan støtte op om den politiske ledelse i Alternativet; og jeg kan derpå konkludere, at det ikke er muligt for mig, at leve op til ansvaret som næstforperson for hovedbestyrelsen, skriver han.

Elbæk er årsagen

Han skriver derudover, at hans "anker baserer sig primært på en enkelt persons handlinger og ord".

Han skriver, at det drejer sig om stifter og politisk leder af partiet. Han nævner ikke Uffe Elbæks navn, men han har oplyst til Berlingske, at det er ham, han omtaler.

Han skriver også i opslaget, at han allerede har meldt sig ind i Socialdemokratiet.

- Jeg ser, at Socialdemokratiet har nogle strukturer, der anerkender og accepterer uenigheder, og ikke prøver at dysse dem ned, men derimod omdanne disse uenigheder til en fælles styrke.

Vilhelm Stamp Nordal Møller er ikke det eneste medlem af hovedbestyrelsen, som i dag har meddelt, at han forlader partiet.

Theis Krarup Hansen, der er tidligere kasserer og indtil nu bestyrelsesmedlem, meddeler ligeledes på Facebook, at han har meldt sig ud af partiet.

- Jeg kan ikke længere stå inde for at bidrage til et projekt, der politisk ledes af folk, som udviser en fuldstændig mangel for forståelse for, hvor organisationen er i dag, tilsyneladende reelt sætter egne behov over Alternativets og fremtidens, og som udviser en eklatant mangel integritet og/eller kompetencer, skriver han.

Uffe Elbæk har ikke ønsket at stille op til interview om udmeldelserne, meddeler han via sin presseafdeling.

Han skriver dog kortfattet på Twitter:

- Selvom jeg gerne ville, kan man i et politisk parti og bevægelse ikke gøre alle glade. Man skal kun være i Alternativet, hvis man har lyst til det. Tak for indsatsen til de, der har været med undervejs, men som nu vil noget andet

DR Nyheder forsøger at få en udybbende kommentar fra Vilhelm Stamp Nordal Møller.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk