Ambassadør gav forkert besked i Thailand

Danmarks ambassadør i Thailand Ulrik Helweg Larsen misforstod en instruks fra København og har i flere dage fortalt danske nødstedte, at de skulle have en forsikring for at kunne komme hjem.

I flere dage har Danmarks ambassadør i Thailand Ulrik HelwegLarsen fortalt danskere, der ville hjem, at de skulle have enforsikring for at kunne komme med regeringens fly.

I dag erkender han, at han har taget fejl.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg fik instruktioner i løbet afnatten. Det gik stærkt. Jeg var lidt træt, og jeg har simpelthenmisforstået instruktionen, siger Ulrik Helweg Larsen tilDR-Nyheder.

Det står altså fast, at man kan komme hjem med regeringensSAS-fly, selv om man ikke har tegnet en forsikring indenudrejsen.

I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet udsendt torsdageftermiddag hedder det, at "danskere, der ikke har tegnet enrejseforsikring, vil efter regeringens beslutning ikke bliveopkrævet betaling ved hjemrejse med flyene i SAS-luftbroen".

Ingen er dog direkte afvist

Ulrik Helweg Larsen mener dog ikke, at hans misforståelse har førttil, at nogle direkte er blevet afvist og ikke er kommet hjemendnu.

- Der er ganske mange, som allerede er kommet hjem medcharterselskaberne, siger Ulrik Helweg Larsen.

Dansker: Det passer ikke

Men det stemmer ikke overens med, hvad en dansk familie har fortalttil Ritzaus Bureau.

- Det eneste ambassadøren (Ulrik Helweg-Larsen, red.) sagde, davi talte med ham første gang, var, at han ikke kunne hjælpe, fordivi ikke havde en forsikring. Men at han ville forsøge at kontakteTyrkiet Ekspressen, fortæller Simon Borre Hansen.

Den første gang Simon og hans kæreste møder Ulrik Helweg-Larsener omkring klokken 03 natten til mandag - altså omkring 17 timerefter katastrofen.

I dagene efter kontakter Simon og hans familie flere gange dendanske ambassade på Pearl Hotel - men hver gang bliver de mødt afden samme melding. De kan ikke blive hjulpet. De må henvende sigtil Tyrkiet Ekspressen.

I Udenrigsministeriet beklager chefen for borgerservice,ambassadør Karen Wermuth, misforståelsen, som hun mener måtilskrives arbejdspresset.

Tidligere i dag forsikrede udenrigsminister Per Stig Møller, atingen vil blive afvist, selv om de ikke har forsikring.

Facebook
Twitter