Amerikanske aktier slutter sig til blodrød aktiedag

De amerikanske børser lukker amerikanske børser med store fald, men fra start så det værre ud.

De handlende her på børsen i New York har haft en rigtig dårlig dag. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Den globale aktiehandel startede med voldsomme fald på det kinesiske marked og slutter også i USA med røde tal.

Det ledende S&P 500-indeks slutter i - 3,93 procent, Dow Jones dykker med 3,55 procent, og det IT-tunge Nasdaq mister 3,82 procent af dets samlede værdi, skriver Reuters.

Dermed ender det amerikanske marked med samme røde bundlinje som det øvrige globale aktiemarked.

Panikbølge fra Kina

Nedturen på aktiemarkedet begyndte, da de to ledende kinesiske indeks lukkede med tab på mellem syv og ni procent. Så store tab er der ikke set på det kinesiske marked på en enkelt dag siden 2007.

De voldsomme fald fra morgenstunden kombineret med den seneste tids økonomiske meldinger fra Kina, startede en panisk løbeild på aktiemarkederne verden over.

Den dårlige stemning nåede også Europa, hvor de store børser lukkede med fald på omkring fem procent.

Stort fald i Danmark

Også det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med et fald på 4,7 procent, hvilket er det største fald nogensinde på en enkelt dag, siden indekset blev lanceret i 2011.

Da de amerikanske børser åbnede mandag morgen, styrtdykkede Dow Jones indekset øjeblikkeligt med over 1000 point, hvilket svarer til otte procent.

De amerikanske aktier nåede at rette sig en smule op, som dagen skred frem, men endte stadig med store fald på næsten fire procent.

Samtidig nåede de samlede råvarepriser et historisk lavpunkt og har således ikke været billigere i 16 år. Prisen på en tønde råolie faldt blandt andet med yderligere 6,3 procent, skriver Reuters.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk