Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Analytiker: De Konservative drøfter Eva Kjers skæbne

De Konservative drøfter i øjeblikket, om de fortsat kan støtte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, udtalte efter samrådet, at Eva Kjer Hansen ikke havde gjort det lettere for sig selv. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var tale om en gedigen politisk ydmygelse af De Konservative, da miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tidligere i dag var i åbent samråd om regeringens landbrugspakke, der er beskyldes for at vildlede og fordrejede fakta.

Sådan lyder det fra DR Nyheders politiske analytiker, Christine Cordsen.

- Man oplevede på samrådet, at Eva Kjer Hansen nærmest politisk ydmygede De Konservative. Rasmus Jarlov spurgte tre gange, om hun ikke ville erkende, at de tal, hun havde lagt frem, ikke var retvisende. Og det ville hun ikke. Tværtimod sagde hun den ene gang efter den anden, at hun havde lagt alting frem, siger hun.

EFFEKTER AF LANDBRUGSPAKKEN

Miljø- og Fødevareministeriet medtager positive miljøeffekter for årene 2012 til 2015 i beregningerne for 2016 til 2021.

Det gør ministeriet på trods af, at førstnævnte periode ikke har noget med landbrugspakken at gøre. Men det betyder, at miljøregnskabet som resultat af pakken bliver positivt de første par år.

Sagen er bare den, at konsekvensen af landbrugspakken er mere kvælstof i naturen i 2016, 2017 og 2018.

De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, udtalte efter samrådet, at Eva Kjer Hansen ikke havde gjort det lettere for sig selv.

- Jeg skal nok sige mere senere. Vi holder et møde nu og meddeler senere, hvordan vi forholder os til det her, sagde Rasmus Jarlov.

Det møde er ikke slut endnu, men De Konservative har indkaldt til pressemøde klokken 20 på Christiansborg.

- De Konservative holder møde for at finde ud af, hvilke konsekvenser det her skal have for Eva Kjer Hansen, siger Christina Cordsen:

- Der skulle have været et forhandlingsmøde i ministeriet med de blå partier her til aften, men det er aflyst, og lige nu er det lige meget, hvem man ringer til, så svarer de ikke. Så de sidder lige nu og prøver at at finde ud af, om Eva Kjer skal have en næse, eller om de i yderste konsekvens skal udtrykke mistillid, så hun må gå af, siger hun.

Eva Kjer Hansen fastholdt efter samrådet, at Folketinget ikke er blevet vildledt i sagen.

- Jeg har lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, sagde hun.

- Jeg drøfter med partierne bag aftalen, hvad der videre skal ske, sagde Eva Kjer Hansen.