Analytiker om krisen i blå blok: Det er Løkkes ansvar

Regeringens fremtid hviler på statsministerens skuldre, siger DR’s politiske analytiker Jens Ringberg.

Lars Løkke Rasmussen har optrappet konflikten af flere omgange, og det er ham, der har truet med et valg, siger DR's politiske analytiker Jens Ringberg. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

De seneste dages krise på Christiansborg skyldes umiddelbart en talstrid mellem De Konservative og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Men det er statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) egen skyld, at det nu er endt med at blive et spørgsmål om hele regeringens overlevelse.

Det siger DR’s politiske analytiker Jens Ringberg.

- Lars Løkke Rasmussen har optrappet konflikten ad flere omgange, og det er ham, der har truet med et valg. Som statsminister har han ansvaret for regeringsarbejdet, og de seneste dage har vist, at blå blok er en familie, der ikke fungerer super godt lige for tiden. Derfor er det ham, der skal finde en løsning.

Statsministeren har derfor givet sig selv en dobbeltopgave med den række af møder, som går i gang i dag, siger Jens Ringberg.

På den ene side skal han forhandle sig frem til nogle miljøkompenserende tiltag, der kan tilfredsstille det konservative støtteparti.

- Det kan man klare med nogle penge, så det skal han nok finde ud af, siger Ringberg.

På den anden side skal han få genskabt et mere tillidsfuldt samarbejde i blå blok, så den bliver levedygtig.

- Det er den del, der gør ondt. Statsministeren skal prøve at få de to ting til at vokse sammen, så De Konservatives tillid til miljø- og fødevareministeren bliver genskabt. Ellers kan det ende med et folketingsvalg, og det er hverken attraktivt for Venstre eller De Konservative, siger Jens Ringberg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk