Anders Fogh: Pia er en enestående dygtig formidler

Anders Fogh Rasmussen samarbejdede med Pia Kjærsgaard bød på mange kampe. Kampe, der har givet ham stor respekt for hendes politiske kunnen.

Anders Fogh Rasmussen arbejdede sammen med Pia Kjærsgaard op gennem 00'erne og sidder tilbage med stor respekt for hendes politiske evner. (Foto: Linda Henriksen © Scanpix)

Anders Fogh Rasmussen samarbejdede med Pia Kjærsgaard bød på mange diskussioner og kampe. Noget, der har givet ham stor respekt for hendes politiske kunnen.

- Der er ingen tvivl om, at det er Pia Kjærsgaards fortjeneste, at Dansk Folkeparti står så stærk som de gør, siger han.

Pia Kjærsgaard betegnes af mange, også Anders Fogh Rasmussen, som en meget betydningsfuld politiker, der har sat sine væsentlige spor siden 1990'erne som en enestående formidler.

Forbandt køkkenbordet og talerstolen

Det var ved forhandlingsbordet, Anders Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaard slog hoveder sammen, fandt en mellemvej og gav hinanden hånden og deres æresord.

- Hun havde altid en sans for, at det man aftaler, skal man kunne forklare bagefter. Det var faktisk været vigtigere for hende, end alle mulige tekniske detaljer, siger han.

Dermed forbandt hun de store politisk beslutninger med snakken om køkkenborderne, hvorfra hun også fik sin inspiration til den videre politiske debat.

En meget tung arv

Det er partiets gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, der nu må sætte sig i formandsstolen. Og det bliver en meget tung arv, mener Anders Fogh Rasmussen.

- Men det vil være en fejlkalkulation at tro, at med Pia Kjærsgaards afgang som partileder, så vil partiet blive svækket. For Kristian Thulesen-Dahl er en særdeles dygtig og kompetent politiker, der vil være i stand til at løfte arven, siger han.

Den 65-årige Pia Kjærsgaard fortsætter på en nyoprettet post som "værdiordfører" og tilkendegiver, at hun genopstiller ved næste valg.

Facebook
Twitter