Anders Samuelsen: Der er mere brug for LA end nogensinde

Der er stikpiller til Folketingets øvrige partier ved Liberal Alliances landsmøde i København i dag

Anders Samuelsen har ikke brugt al sin tid væk fra sine børn for at skaffe grænesbomme i Sønderjylland, sagde han fra Liberal Alliances landsmøde i København.

Landsformand - og tidligere Venstremand - Leif Mikkelsen åbnede Liberal Alliances landsmøde i dag med en lussing til Venstre:

- Der var engang et parti, der kaldte sig Danmarks liberale parti...

Og herefter remsede Leif Mikkelsen så op af de ti liberale teser, som Søren Pind og Peter Christensen lancerede i 2003 - men som hurtigt blev skudt ned af daværende Venstreformand Anders Fogh Rasmussen.

Ærgerligt, mener man hos Liberal Alliance. For der er stadig brug for de liberaler ideer, lod partileder Anders Samuelsen forstå fra talerstolen i Tivoli Kongress Hotel:

- At være liberal betyder mindre politik, mere menneske Mindre stat, mere samfund.

- Liberal Alliance har meget at nå. Der er mere brug for os end nogensinde.

Pas på V-DF-flertal

Foruden Venstre var der i partilederens tale stikpiller til regeringen, Enhedslisten (for det berygtede partiprogram) og til de konservative.

- De konservative og SF har hver på deres måde bevist, at man kan vinde ministerbiler og tabe sin sjæl.

Til gengæld var der en venlig hilsen til partiets sponsor Saxo Bank med efterfølgende klapsalver.

- Staten skal ikke være sådan en storebror for os. Den skal vise respekt for sine borgere.

- Vi behøver ikke hele tiden få at vide, at vi er små børn. Liberal Alliance er det eneste parti - der er parat til at behandle danskerne som voksne mennesker, sagde Anders Samuelsen til taktfaste klapsalver fra kongressalen.

Og så opfordrede Anders Samuelsen - oven på en måling, der giver V og DF 50,1 procent af stemmerne - alle borgerlige danskere til at stemme LA ved næste valg:

- Det vil være en katastrofe hvis Venstre og Dansk Folkeparti alene får flertal sammen efter næste valg. Så kommer der til at ske mindre end ingenting.

580 liberale medlemmer har i dag taget turen til København for at deltage i landsmødet.