Anders Samuelsen: Det er slut med at true regeringen

LA-formand vil ikke længere stille ultimative krav, men fokusere på forhandlingerne.

Hvis regeringen skal have en skatteaftale i hus, så skal Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, stoppe med at stille ultimative krav og i stedet koncentrere sig om forhandlingerne rundt om bordet.

Sådan lyder det i hvert fald fra ham selv. For han var kravlet for højt op i et træ uden at bevæge sig, og nu er det på tide at komme ned igen.

Også selv om det betyder, at der ikke lander en historisk skatteaftale inden jul, som ellers har været kravet hele vejen.

I TV-avisen gjorde han det i går aftes klar, at vælgerne nu kan forvente en ny stil fra LA-formanden.

- Der er rigtig mange, der har prøvet at forklare mig, at de krav, vi stillede, de var ikke rimelige i forhold til procesfejl og tidspres. Så mange har prøvet at forklare mig, at den aftale kan vi godt lande efter nytår. Der er det selvfølgelig vigtig for mig at få afprøvet det spor på trods af, at jeg selvfølgelig skal gå frem og sige det, som det er, at så har jeg jo fejlet i den her proces.

- Man fejler nogle gange. Man kan ikke komme igennem et lang liv i politik, uden at man nogle gange tager fat i den forkerte skuffe, og det har jeg så måske tilsyneladende gjort den her gang, så det kommer an på en prøve – så lad os prøve igen i januar, lød det.

Anders Samuelsen tager ansvaret på sig

De sidste 11 dage har vælgerne kunne se på en regeringen i dyb krise, hvor det ene krisemøde har overtaget det næste.

For Liberal Alliance har der ikke været nogen tvivl - danskerne skulle have store skattelettelser som aldrig hidtil set. Og hvis ikke det skete inden jul, så vil LA ikke kunne stemme for den finanslov fredag, der blev aftalt den 8. december.

Men nu er det altså ikke længere et krav, der går forud.

Dit klokkeklare løfte om historiske store skattelettelser – det trækker du nu tilbage?

- Hele pointen er, at de ultimative krav er væk, og nu sætter vi os ved forhandlingsbordet, for det, jeg har forstået, det er, at hvis jeg siger de ord, så lykkes det ikke.

- Nu tager jeg den selverkendelse,den del af ansvaret og den uskønne proces, der har været, på mig. Fordi jeg er også kun et menneske, og jeg begår også fejl. Jeg må også en gang imellem erkende, når det ikke lykkes.

Anders Samuelsen har et ønske om skattelettelser til social-og sundhedsassistenten, tømreren eller mureren på 20.000 kroner om året, men på bordet lå der en aftale om 4.000 kroner om året, og det var ikke godt nok, mener han.

- Men jeg skal jo også bevæge mig i en forhandling. Men heller ikke det, kunne vi nå at blive enige om. Så prøver vi efter nytår. Det vigtigste er jo, at vi kommer i mål og ikke vejen derhen.

Kan du blive i regeringen, hvis der ikke kommer markante skattelettelser?

- Jamen, jeg har forstået det sådan, at hvis jeg nu lader være med at blande mig i selve processen op til det, men fokuserer på de forhandlinger, der er i lokalet, så øges sandsynligheden for, at vi kommer i mål.

- Og så lad os diskutere, om det vi kommer i mål med, om det er tilfredsstillende. Det vil jeg også gerne diskutere med mine vælgere.

FacebookTwitter