Anders Samuelsen: Frygt ikke fremtiden, vi løser klimakrisen!

Liberal Alliance er optimistiske på klimaets vegne.

Partileder og udenrigsminister, Anders Samuelsen på talerstolen ved Liberal Alliances Landsmøde. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

- Solen skinner altid, når Liberal Alliance holder landsmøde.

Det var partiformand Anders Samuelsens åbningsreplik, da han tidligere i dag skød Liberal Alliances landsmøde i gang foran omkring 400 delegerede på Tivoli Kongres Center i København.

Og selvom landsmødet i dag bliver holdt på et bagtæppe af meningsmålinger, der viser dalende opbakning til det liberale regeringsparti, så var hovedbudskabet i formandstalen; optimisme.

- Det går godt i Danmark, vi har økonomisk vækst igen, beskæftigelsen er den højeste nogensinde i danmarkshistorien, arbejdsløsheden er den laveste siden finanskrisen og Danmark er stadig et af verdens rigeste lande.

- Det går faktisk ufatteligt godt i Danmark, siger partiformanden.

Rundt regnet 400 delegerede fra Liberal Alliances deltager i dag i partiets landsmøde på Tivoli Hotel & Congress Center i København. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Drop dommedagsprofetierne

Alligevel er den politiske debat fyldt med, ifølge Anders Samuelsen ubegrundet, angst for fremtiden. Ikke mindst, når det gælder klimadebatten, hvor partiformanden mener, at der males skræmmebilleder og bliver spået om unødvendige dommedagsprofetier.

Hos Liberal Alliance har man tiltro til, at fremtidens forskning nok skal løse klimaudfordringerne.

- I gamle dage døde folk rask væk af lungebetændelse, men så opdagede videnskaben penicillinen, for få årtier siden blev millioner af kvinder ufrivilligt gravide, men så opfandt vi p-pillen, og tidligere ødelagde gassen i vores køleskabe ozonlaget, men så fandt vi på alternativer, og nu er hullet ved at være lukket, siger Anders Samuelsen.

Anders Samuelsen (LA) blev hyldet efter sin tale, hvor han blandt talte om fremtidens klimaudfordringer. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Forskning og teknologi løser problemerne

På samme måde mener Liberal Alliance, at massive investeringer i forskning og ny teknologi kan forhindre CO2-udslippet fra at løbe løbsk.

- Vi løser også det her problem, selvfølgelig gør vi det, siger Anders Samuelsen.

Derfor er partiet stemplet ind i klimadagsordenen og har som noget helt nyt udarbejdet en klimaplan, hvor investeringer på 3,7 milliarder kroner om året skal bruges til at forske i grønne løsninger.

- Afgifter er ikke vejen frem. Vejen frem er at satse på nye innovative miljøteknologier, som er så billige, at de udkonkurrerer alle andre, siger Anders Samuelsen, der samtidig vil opfordre alle lande til at følge trop og bruge 0,2 procent af BNP på forskning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk