Anders Samuelsen varsler skattelettelser for mere end 10 milliarder

Regeringen vil foreslå at lette skatten for mere end 10 milliarder kroner, siger Liberal Alliances formand.

Anders Samuelsen (LA) varsler skattelettelser for mere end 10 milliarder kroner. Regeringens udspil kommer inden udløbet af august.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, bliver nu lidt mere konkret om, hvad det er for et forslag til skattelettelser, regeringen spiller ud med om kort tid.

Han har tidligere sagt, at der bliver tale om "historisk store skattelettelser", men nu går han skridtet videre.

- Jeg så, at Børsen (dagblad, red.) forleden gættede på skattelettelser for 10 milliarder kroner. Jeg kan bare sige, at det er mere ambitiøst end det, siger Anders Samuelsen til DR Nyheder i forbindelse med LA's sommergruppemøde i Silkeborg.

Så hvad taler vi om?

- Det rigtige vil være, at vi får en samlet fremlæggelse af det, men det er mere ambitiøst end det, man har set tidligere.

Hvor ser I, at den største lettelse skal ske?

- Vi håber, det lykkes med skatten i bunden, skatten på arbejde. Der er også forslag til afgiftslettelser, som også kommer alle danskere til gavn. Der vil være en palette af forslag til, hvor vi kan lette skatten og ad den vej være med til at skabe øget vækst og beskæftigelse, siger Anders Samuelsen.

LA-lederen opgav i søndags at komme igennem med sit krav om topskattelser i forbindelse med efterårets skatteforhandlinger, på trods af at det står i regeringsgrundlaget, at markant færre danskere skal betale topskat.

Og på trods af, at Liberal Alliance har haft som ultimativt krav, at topskatten skulle sænkes med fem procentpoint.

Anders Samuelsens tilbagetog på regeringens vegne kom, efter at Dansk Folkeparti i sidste uge gjorde det klart, at partiet ikke på nogen måde vil være med til at lette topskatten – hverken ved at sænke procentsatsen eller hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Socialdemokratiet har ligeledes afvist at lette topskatten.

En række af Liberal Alliances lokalformænd havde ellers lige op til tilbagetoget opfordret Anders Samuelsen til at sætte sig igennem i regeringen og insistere på, at regeringens kommende skatteudspil skal indeholde et forslag om, at færre skal betale topskat.