Anders Vistisen placerede røven i klaskehøjde - dr.dk's brugere slog til

Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet blev bombarderet med kritiske spørgsmål fra dr.dk's brugere.

- Du siger selv, at I har sat røven i klaskehøjde? Men hvordan føler I, at jeres røv er blevet klasket? Skal den klaskes yderligere?, spurgte dr.dk-bruger Jens Højmark Bakkedal. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Vi har taget nogle tæsk, og om det er meget eller lidt, må andre vurdere.

Ordene kommer fra Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, der i dag svarede på spørgsmål fra dr.dk's brugere.

De vurderede, at der var grund til flere tæsk.

Blandt andet ville Johan Jepsen vide, om det er "hykleri og grådighed eller uoverkommelig inkompetence, der ligger til grund for Dansk Folkepartis dobbeltmoral og misbrug af EU midler".

- For det første er der ikke konstateret misbrug. For det andet mener jeg, at de fejl, der er opstået, har haft grobund i rod, sjusk og dårlig administration, svarede Anders Vistisen.

Du kan se alle svarene fra Europa-parlamentarikeren i linket herunder.

Anders Vistisen er blevet sat i spidsen for at rydde op i sagen om muligt svindel med EU-midler, som Dansk Folkeparti har fået på halsen, efter det kom frem, at partiet via den EU-skeptiske alliance MELD har fået støttekroner, der formentlig er brugt i strid med reglerne.

Dansk Folkeparti har tilbudt at betale pengene tilbage, men Europa-Parlamentet har afvist at modtage pengene, og EU's antikorruptionsenhed, OLAF, undersøger nu sagen.

Hvor er bilagene?

Rigtig mange dr.dk-brugere ville gerne vide, hvorfor Dansk Folkeparti, der selv har krævet åbenhed fra andre partier, ikke ville lægge alle bilag frem. Heriblandt Torsten Wendel-Hansen, der spurgte:

DF krævede bilag på bordet i Lars Løkke-sagen. Hvordan er det lige med DF's troværdighed i denne sag? Hvorfor fremlægger man ikke bilag?

- Vi har lagt mere frem end noget andet dansk parti i Europa-Parlamentet. Men for ikke at udstille samarbejdspartnere og deltagere har vi valgt at undlade at fremlægge bilag, svarede Anders Vistisen.

En anden dr.dk-bruger Alvin Gellert fulgte op:

Du undlader at svare på, hvorfor I ikke lægger bilagene frem. Hvad er forskellen på jeres bilag og andres, når jeres ikke skal lægges frem?

- Det mener jeg, at jeg har svaret på, skrev Anders Vistisen, der på sin hjemmeside kalder sig en 'budgethøg'.

Det havde brugeren Ludvig lagt mærke til og ville derfor gerne vide, hvordan Anders Vistisen selv synes, det går med at holde øje med EU-budgetterne og mindske svindel.

- Det går egentlig meget godt med arbejdet i budgetkontroludvalget, hvor vi er en del af det flertal, der ønsker at stramme op for snyd og svindel. Men jeg kan da godt se det ufrivillige komiske i udsagnet på baggrund af sagen, svarede Anders Vistisen.

FacebookTwitter