Anmeldere: Thorning-bog er god - men meget ukritisk

Der er ros fra anmelderen for afsnittet om skattesagen, men mere om Thorning som politiker efterlyses.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er hovedperson i bogen "Hvad man ikke dør af", skrevet af journalist Nina Munch-Perrin (arkivfoto) (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den nye bog om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, "Hvad man ikke dør af" får mellem to og fem stjerner af anmelderne.

Hovedtrækkene i anmeldelserne er, at bogen fortæller en god historie og gør læseren klogere på hovedpersonen som menneske.

Bogen, der er skrevet af journalist Nina Munch-Perrin, kritiseres dog for ikke at gå i dybden med Helle Thorning-Schmidt som politiker og for at være for ukritisk over for hende.

Den mest positive anmeldelse kommer fra Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, der kalder det for "en god bog". Han kvitterer med fem ud af seks stjerner. Han roser især beskrivelsen af den såkaldte skattesag.

Mangler kritisk blik

I Politiken roser avisens tidligere chefredaktør Bo Lidegaard ligeledes fortællingen om skattesagen. Lidegaard giver fire ud af seks hjerter.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Troels Mylenberg giver også fire ud af seks stjerner.

- Biografiens kritiske blik mangler, men til gengæld får vi langt flere og dybere lag end nogensinde tidligere til Helle Thorning-Schmidts billede af sig selv, skriver han.

Jyllands-Postens anmelder, Jette Elbæk Maressa, giver bogen tre ud af seks stjerner , mens den mest kritiske anmeldelse kommer fra Berlingskes Anne Sophia Hermansen, der giver bogen to ud af seks stjerner.

/ritzau/