Annette Vilhelmsen føler sig renset i Zornig-sag

Men hun fortryder ikke desto mindre, at hun gav en million kroner til Lisbeth Zornig sidste år.

Annette Vilhelmsen fik en næse for sin ageren i Zornig-sagen, men føler sig ikke desto mindre renset. (Foto: Mads Nissen © Scanpix)

Tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF) er tilfreds med udfaldet af den såkaldte Zornig-sag.

Sagen begyndte, da Annette Vilhelmsen for rullende kameraer gav Lisbeth Zornig og projektet Stemmer På Kanten en million kroner.

Nuværende socialminister Manu Sareen (R) modtog i maj en advokatundersøgelse af sagen, og den undersøgelse er netop blevet offentliggjort.

- Helt overordnet er jeg glad for, at det er slået fast, at jeg ikke har gjort noget ulovligt. Det er ikke mig, der styrer en sådan sagsbehandling, siger Annette Vilhelmsen til DR Nyheder.

Socialministeriets departementschef, Jesper Zwisler, har onsdag fået en advarsel af Manu Sareen, mens to andre ledende embedsmænd får en såkaldt tjenstlig tilrettevisning.

Vilhelmsen: Måske skulle man træde på bremsen, inden ministerjagten går ind

Tilbage i december 2013 fik Annette Vilhelmsen en næse af Folketinget for sin ageren i sagen. Ikke desto mindre føler hun sig helt renset.

- Ja, det oplever jeg helt klart, at jeg gør, så måske skulle man en anden gang overveje, når pressen går så hårdt efter en minister, siger Annette Vilhelmsen.

Føler du dig urimeligt behandlet af pressen?

- Jeg vil mane til betænkelighed, og måske skulle man også træde lidt på bremsen, inden ministerjagten går ind.

Fortryder million til Lisbeth Zornig

Annette Vilhelmsen fortryder dog, at hun i august 2013 lovede Lisbeth Zornig en million kroner til Stemmer På Kanten - 18 dage før ansøgningsfristen til ministeriets pulje, som Zornig på det tidspunkt slet ikke havde ansøgt.

- Det siger sig selv. Men jeg er glad for, at projektet om at få flere udsatte til at stemme, lykkedes, og jeg er glad for, at den her sag bliver lukket, siger Annette Vilhelmsen.

11. december sidste år påtog Annette Vilhelmsen sig ansvaret for forløbet omkring støtten til Stemmer På Kanten. Det kostede hende en såkaldt næse i Folketinget.

Kort før jul sagde partner i Huset Zornig Mikael Lindholm i Jyllands-Posten, at der reelt aldrig var tvivl om, at de ville få pengene.

Facebook
Twitter