Antorini om PISA-test: Ikke godt nok

Vi klarer det er ganske enkelt ikke godt nok, sagde undervisningsminister Christine Antorini (S) ved præsentationen af Pisa-undersøgelsen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ved dagens præsentation af de internationale PISA-resultater.

De danske 15-årige er ret præcist middelgode set i et internationalt perspektiv. Det viser PISA-resultatet for 2012, som bliver præsenteret i dag.

Og det er ganske enkelt ikke godt nok, sagde undervisningsminister Christine Antorini (S) ved præsentationen af de meget omtalte tal for unges færdigheder i læsning, matematik og naturfag.

- Vi ligger stadig over middel. Og det er jo ikke fordi, det er skidt at ligge i middel. Men det er søreme heller ikke godt nok. Det kan aldrig være en ambition for dansk uddannelsespolitik at ligge sådan lunt i midten.

Tankevækkende

Undervisningsministeren sagde desuden om undersøgelsen:

- Det er jo tankevækkende, at Danmark er et af de lande, der er relativt dårligst til at bryde den negative sociale arv. Det er ikke i orden, at det slår så tydeligt igennem i Danmark.

Christine Antorini brugte også dagens pressemøde på at gentage sit budskab om, at det ikke er afgørende, præcis hvilket nummer Danmark ligger på listen - men om vi ligger under eller over middel.

Går tilbage i matematik

Danske unge falder tre pladser tilbage i matematik i forhold til andre OECD-lande.

Derimod ligger de danske elevers færdigheder i læsning og naturfag på niveau med den seneste PISA-test i 2009.

De danske unge ligger akkurat over OECD-landenes gennemsnit. Testen viser til gengæld, at feltet af de dygtigste elever inden for matematik er blevet mindre end i de foregående år. En tendens der gør sig gældende for hele Norden, fortalte professor og danske projektleder for PISA Niels Egelund ved dagens præsentation.

7.481 danske elever har deltaget i PISA-testen, der tager to timer og gennemføres i 65 OECD-lande.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter