Ask Rostrup: Et sikkert valg til Khader

Med opstillingen i Østjylland er Naser Khader så godt som sikker på valg, vurderer DR's politiske kommentator Ask Rostrup.

Ask Rostrup er overbevist om, at den østjyske valgkreds sikrer Naser Khader et valg til Folketinget. (Foto: © DR, DR)

Det er en sikker kreds, Naser Khader er opstillet i til næste folketingsvalg. Der er nemlig tradition for, at de to kredse Aarhus Syd og Skanderborg sikrer De Konservation et mandat i Folketinget.

DR's politiske korrespondent Ask Rostrup er overbevist om, at det lykkedes.

- Meget skal gå galt, hvis ikke han bliver valgt. Det er en ret sikker kreds i det østjyske.

- Siden han ikke blev genvalgt, har han etableret sig som en markant samfundsdebattør - ikke mindst på den bane, vi mere end nogensinde forventer, bliver markant i valgkampen - debatten om ekstremisme og antiradikalisering. Han er i den grad en markant stemme i debatten, lyder det fra Ask Rostrup.

Et kendt ansigt udadtil

Det tidligere folketingsmedlem for både De Radikale, Ny Alliance og De Konservative er et kendt ansigt, og det vil partiet savne i valgkampen.

- De konservative har en holdopstilling, der udefra set ikke er specielt imponerende på gennemslagskraft. De stiller med en helt ny formand, som ikke engang er medlem af Folketinget, de har en politisk ordfører, som de færreste har lært at kende endnu. Mai Mercado. Lene Espersen, Per Stig Møller, Benedike Kiær og Tom Behnke er væk.

- Han skal i den grad være med til at løfte partiet qua sit ansigt, sin indsigt og sine holdninger på den politiske hjemmebane, lyder det fra Ask Rostrup.