Asmaa Abdol Hamid meldt til politiet

Den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov har anmeldt Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol Hamid til politiet for landsforræderi.

Enhedslistens kontroversielle folketingskandidat Asmaa Abdol Hamid. (Foto: DR © DR)

Den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov har anmeldt Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol Hamid til politiet for landsforræderi, fordi hun har kaldt de irakiske oprøreres angreb på danske styrker for legitimt.

Rasmus Jarnov mener, at Asmaa Abdol Hamid med sine udtalelser har tilskyndet til væbnet kamp mod danske militære styrker.MediaLinks:

Femte kolonne

Det er en overtrædelse af straffelovens §100, stk. 1, som fastslår, at "den, som ved offentlige udtalelser tilskynder til, eller som fremkalder øjensynlig fare for fjendtlige forholdsregler mod den danske stat, straffes med fængsel indtil 6 år".

- Det er meget vigtigt at forhindre, at en person med landsforræderiske tendenser bliver valgt til Folketinget. Vi har ikke behov for den slags 5. kolonne medlemmer i Folketinget, siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Også Venstres medlem af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, Søren Pind, mener, at Asmaa Abdol Hamid har overtrådt den pågældende paragraf og dermed gjort sig skyldig i landsforræderi.

Kritik fra Keld Albrechtsen

Asmaa Abdol Hamid har fået opbakning til sine udtalelser af partitoppen i Enhedslisten, men den tidligere folketingspolitiker for Enhedslisten, Keld Albrechtsen, går i Berlingske Tidende i rette med Asmaa Abdol Hamid.

- Det er klart, at man som dansk statsborger ikke bør opfordre til væbnet kamp mod danske styrker, siger han.

FacebookTwitter