Astrid Krag forlader SF: Bliver socialdemokrat

Usikkert om hun fortsætter som sundhedsminister.

Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne. (© DR)

Astrid Krag forlader SF og skifter til Socialdemokraterne.

Det bekræfter hun nu på Facebook.

- De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger, skriver Astrid Krag.

- Jeg har været medlem i SF i mere end halvdelen af mit liv. Men når jeg ser nøgternt på diskussionerne i det parti, som er årsag til, at SF's formand nu må trække stikket for regeringsdeltagelsen, så står en ting helt klart:

- Der er ikke opbakning til at føre den form for venstreorienteret politik, jeg gik til valg på. Dét tager jeg konsekvensen af i dag, når jeg melder mig ud af SF.

Det står endnu ikke klart, om hun bliver som sundhedsminister i den nye SR-regering.

Ifølge en central kilde er det for SF-toppen meget uventet, at Astrid Krag hopper til S på dagen, hvor SF melder sig ud af regeringen.

Sidste medlem af børnebanden

Ud af SF's nuværende folketingsgruppe var Astrid Krag en af de den eneste, hvor der var tvivl, om hun ville blive i gruppen.

Hun var således det eneste tilbageværende medlem af SF's såkaldte børnebande, som også talte blandt andre Thor Möger Pedersen, Jesper Petersen og Emilie Turunen.

De er alle skiftet til Socialdemokraterne, og det er dermed ikke en kæmpe overraskelse, at Astrid Krag nu forlader SF til fordel for S.

Astrid Krag tabte i efteråret 2012 formandskampen i SF til Annette Vilhelmsen, som hun efterfølgende loyalt har bakket op som formand.

Det kvitterede Annette Vilhelmsen da også for, da den afgående SF-formand i dag holdt pressemøde om SF's udtrædelse af regeringen.

Her takkede hun som den eneste Astrid Krag personligt.

Held og lykke fra SF

SF's nye gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, siger i en skriftlig kommentar, at det ikke er "den største overraskelse i danmarkshistorien", at Astrid Krag nu skifter til Socialdemokraterne.

- Hun har altid arbejdet for, at SF skulle lægge sig tæt op ad den socialdemokratiske linje. Og er man socialdemokrat, hører man bedst hjemme i Socialdemokratiet, lyder det fra Pernille Vigsø Bagge.

- Astrid har været en god arbejdskraft i SF, og vi ønsker hende al mulig held og lykke i hendes nye parti, siger SF's gruppeformand.