Auditørsagen: V kræver redegørelse fra forsvarsministeren

Venstre vil have forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ind i sagen om Auditørkorpsets mangelfulde efterforskning af to danske soldaters anmeldelse af en episode i Afghanistan.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, ser med stor alvor på sagen om Auditørkorpsets behandling af to danske soldaters anmeldelse af en episode med en fange i Afghanistan. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, ser med stor alvor på sagen om Auditørkorpsets mangelfulde behandling af to danske soldaters anmeldelse af en episode med en fange i Afghanistan.

Han kræver nu, at forsvarsminister Nick Hækkerup går ind i sagen og kommer med en redegørelse af forløbet.

- Der er to soldater, som gør deres pligt, men der er en lang række ubesvarede spørgsmål, som vi skal have besvaret. Og det her rejser en kritik af Auditørkorpset, som vi skal tage meget seriøst. Jeg forventer, at ministeren kommer til bunds i sagen, siger Troels Lund Poulsen.

Grov pligtforsømmelse

To danske soldater vælger et stykke tid efter deres udsendelse til Afghanistan i 2009 at gå til Auditørkorpset med en oplevelse, de har haft i Afghanistan.

De mener, at deres overordnede og det danske militærpoliti har udøvet grov pligtforsømmelse. Men i stedet for en grundig efterforskning oplever de to soldater det, som flere eksperter kalder for en rystende dårlig efterforskning.

SF: Afventer kommission

SF's forsvarsordfører, Jonas Dahl, er skuffet over, at Auditørkorpsets sagsbehandling langt fra er gået efter bogen.

Han afventer dog beretningen fra den Irak-kommission, som regeringen har nedsat, før han vil drage konklusioner i sagen.

Kommissionen skal blandt andet undersøge forhold i forbindelse med tilbageholdelse af fanger af de danske soldater, og om det kan give anledning til kommentarer eller kritik.

Den blev nedsat af den nuværende regering i april 2012 og har fået fem år til at gennemgå materiale og tale med vidner.

Facebook
Twitter