Avis: Barroso vil have Hedegaard som kommissær

EU-kommissionens formand, ser gerne at Danmarks klima- og energiminister, Connie Hedegaard, bliver ansvarlig for EU's klimapoliti. Det skriver Berlingske Tidende.

EU-Kommissionen vil gerne have Connie Hedegaard til Bruxelles som EU-kommissær.

Hvis det stod til EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso, så burde Danmark sende landets klima- og energiminister Connie Hedegaard til Bruxelles som den næste danske EU-kommissær, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge kilder i EU-Kommissionen har Barroso gjort det klart for statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han ser store evner hos Connie Hedegaard til at påtage sig den nye kommende post som ansvarlig for EUs klimapolitik.

Uanset udfaldet af FNs klimakonference i København til december har EU brug for en stærk og personlig - og også gerne kvindelig - røst på sagen i de kommende år.

Op mod stærke konkurrenter

Men Connie Hedegaard kan også komme op mod ganske stærke konkurrenter om posten.

Den nuværende svenske udenrigsminister Carl Bildt kan således melde sig på banen til posten, hvis han som forventet bliver vraget til den mere vigtige og prestigefyldte post som EUs næste udenrigsminister, forlyder det.

Under alle omstændigheder er den danske regering sat under tidspres for at afgøre, hvem der skal afløse Mariann Fischer Boel som dansk EU-kommissær.

Navne klar om en uges tid

På trods af den fortsatte tjekkiske blokade af Lissabon-traktaten er der enighed i EU-kredsen om at skride videre med udnævnelsen af medlemmerne af den næste EU-Kommission.

Det svenske EU-formandskab ønsker navne på bordet fra medlemslandene i forbindelse med EUs næste topmøde 29.-30.oktober - altså i næste uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk