Avis: To embedsmænd er sygemeldte efter Eritrea-rapport

To ansatte i Udlændingestyrelsen, der var med på rejse til Eritrea, er sygemeldte efter omstridt rapport.

To ansatte i Udlændingestyrelsen, der har været med til at udarbejde Eritrea-rapporten, er ifølge Berlingske sygemeldt, fordi de er i uenige med rapporten. (Foto: Stringer © Scanpix)

To ansatte i Udlændingestyrelsen, der har været med til at udarbejde en rapport om forholdene i Eritrea, er i dag sygemeldt, erfarer Berlingske.

Ifølge avisen deltog begge embedsmænd i en rejse til Eritrea i oktober med henblik på at undersøge forholdene i det afrikanske land.

Udlændingestyrelsens rapport fik i sidste weekend en hård medfart, da professor Gaim Kibreab, den ene af rapportens to navngivne kilder, trak sig fra rapporten, fordi han følte sig forrådt og misbrugt af de danske embedsmænd.

Sygemeldte er uenige i rapport

Ifølge Berlingske er de sygemeldte embedsmænd fra Udlændingestyrelsen uenig i den måde, som oplysningerne fra Eritrea er blevet anvendt på i rapporten.

Trods protester fra de to ansatte har kontorchef i Udlændingestyrelsen Jakob Dam Glynstrup ifølge Berlingske fastholdt, hvordan han ville bruge informationerne fra Eritrea.

Rapporten konkluderer, at det er sikkert at sende desertører og militærnægtere fra Eritrea tilbage, hvis de underskriver et såkaldt angrebrev og betaler en strafskat. Men det stemmer ikke overens med andet gængs materiale om Eritrea, mener kritikerne.

Udlændingestyrelsen siger til Ritzau, at man ikke har nogen kommentar i sagen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk