Avis: Esben Lunde skjulte interesse i mølleprojekt

Uddannelsesminister lagde pres på myndighed i sag, som hans familie ville tjene på, skriver Ekstra Bladet.

Esben Lunde skjulte interesse i mølleprojekt. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) lagde i foråret politisk pres på Trafikstyrelsen i en sag, hvor hans far og bror havde økonomiske interesser i millionklassen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen drejer sig om ansøgningen til en stor vindmøllepark, der skulle bygges ved indflyvningen til Stauning Lufthavn i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Trafikstyrelsen havde af sikkerhedsmæssige årsager sagt nej til at opføre 25 kæmpe vindmøller i nærheden af lufthavnens landingsbane.

Men hvis beslutningen blev ændret, stod ikke bare Esben Lundes familie, men også han selv til en økonomisk gevinst, skriver Ekstra Bladet.

Kaldte minister i samråd

Esben Lunde Larsen indkaldte daværende transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd.

Som led i samrådet bad han transportministeren redegøre for, om der kunne laves en teknisk løsning, der "kunne sikre indflyvningen samtidig med, at møller nord for Stauning Lufthavn udskiftes til større møller".

Møllerne i dette område har Esben Lunde Larsen og hans familie økonomiske interesser i. Det blev ikke nævnt på samrådet eller andre steder, skriver Ekstra Bladet.

Esben Lunde Larsen kalder håndteringen af sagen "naturlig".

- Jeg kan bekræfte, at jeg og min familie har ejerandele i vindmølleprojektet. Det er naturligt, at man som menigt medlem af Folketinget tager særligt hånd om sager, som har stor betydning for det lokalområde, man er valgt i, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Fredag skrev Esben Lunde Larsen selv følgende på sin offentlige facebook-profil.

https://www.facebook.com/esbenlundelarsen/posts/538985402921490

/ritzau/