Avis: Godt 75.000 udlandsdanskere skylder Skat penge

Antallet af danskere i udlandet, der skylder Skat penge, er steget med knap 17.000 siden 2013, viser en aktindsigt.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) oplyser, at den manglende inddrivelse er Skats ansvar og ikke noget politisk. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

75.490 danskere i udlandet skylder den danske stat milliarder af kroner i skat, moms, afgifter og andre restancer.

Dermed er antallet steget med knap 17.000 personer siden 2013, hvor der var 58.652 skatteskyldnere uden for landets grænser.

Det viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har modtaget. Den viser også, at antallet af anmodninger om inddrivelser er faldet de seneste år, hvilket skyldes det nu skrottede system EFI.

Skats nye direktør for inddrivelse, Lizzi Krarup Jakobsen, erkender "den store udfordring med at få Skats inddrivelse til at fungere". Det udtaler hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Den påvirker både danskere i Danmark og i udlandet. Men vi har taget en taget en række initiativer for at løse problemerne, siger direktøren.

Den seneste restanceredegørelse viste, at de samlede skatte- og afgiftsrestancer ved udgangen af juni var på 61,35 milliarder kroner, oplyser Skat til Ritzau.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) holder ferie. Hans pressechef oplyser til JydskeVestkysten, at den manglende inddrivelse er Skats ansvar og ikke noget politisk.

/ritzau/