I Dansk Folkepartis logo er der plads til både den røde og den blå farve.
Men hvis man spørger formand Morten Messerschmidt, så er partiet - rent politisk - igen mere blåt end rødt.
- Vi har vores synspunkter, og andre partier har deres, og jeg er stolt over at kalde os for blå bloks bløde hjerte, siger Morten Messerschmidt.
For lidt over en måned siden åbnede han op for, at Dansk Folkeparti er klar til at give skattelettelser - også i toppen - i et interview i Berlingske.
Et brud med den politik hans forgænger Kristian Thulesen Dahl førte i partiet. Af flere omgange afviste han nemlig at ville give topskattelettelser.
- Jeg er ikke bange for at lempe skatten, når Mette Frederiksen siger, der er penge til det. Velfærden skal bare følge med, lyder det i dag fra Morten Messerschmidt.
"Vi er ikke røde"
Meldingen om partiets tilbagetog til blå blok vækker umiddelbart begejstring hos flere partimedlemmer.
En af dem er Hans Jørgen Sørensen fra Aalborg.
- Vi hører hjemme i blå blok. Vi er ikke røde.
Også selvom i måske så skal sige ja til nogle topskattelettelser?
- Hvis vi ikke gør det, så går det galt for os. Det kører godt for partiet lige nu.
- Vi havde masser af uro, der kostede os en masse stemmer. Men vi kan se, at nu kører det fremad, siger Hans Jørgen Sørensen.
Inge Oxhøj fra Østjyllands kreds mener også, at det er den rigtige vej for Dansk Folkeparti, at være åben for skattelettelser. Hun er i stedet bekymret for blå bloks fremtidsudsigter.
- Jeg er bange for, at vi ikke får nok stemmer i blå blok. Men nu må vi se, siger hun.
Lokalformand på Bornholm, Linda Kofoed Persson, mener også, at der er rigeligt med partier, der prøver at splitte blå blok. Her peger hun specifikt på Venstre.
- Vi har Venstre, der pludseligt er blevet halv røde, eller hvad vi skal kalde det.
Derfor er det godt, når Dansk Folkeparti i stedet forsøger at samle blå blok, og dermed også åbner for skattelettelser, siger hun.
- Jeg tror på, at fordi Dansk Folkeparti stadigvæk er dem i blå blok med det meget bløde hjerte, så holder vi stadig fast i at sikre omsorg for vores ældre, vores svage, de unge. Derfor er jeg helt sikker på, at der også kan blive plads til, at vi giver skattelettelser til dem, der knokler hårdt for vores samfund og sørger for hjulene kører rundt, siger Linda Kofoed Persson fra Bornholm.
Det er ikke det, der er brug for
Det er dog ikke alle, der mener, at skattelettelser er vejen frem. I hvert fald ikke lige nu, siger Dorthe Olesen, der er kasserer for lokalforeningen i Holstebro.
- Jeg synes ikke topskattelettelser er noget, der lige nu ligger i kortene, når vi hører om, hvor forfærdeligt det står til på hospitaler og plejehjem.
- Det er altså ikke det, vi lige har mest brug for, siger hun.
Så det med at nikke ja til flere skattelettelser – også topskattelettelser – det er ikke noget for dig?
- Den eneste skattelettelse, der giver mening, er at fjerne momsen på basale fødevare, fordi det giver størst fordel til dem, der har den mindste økonomi, plus det vil øge folkesundheden, siger Dorthe Olesen.
Send penge tilbage til danskerne
Morten Messerschmidts udmeldning om at fører DF tilbage i blå blok fremstod også tydeligt i hans tale til årsmødet.
Her stod det nemlig klart, at DF er helt slut med at flirte med Socialdemokratiet, lyder analysen fra DR's politiske korrespondent Christine Cordsen.
Og ifølge Morten Messerschmidt, så er partiet færdige med at føre politik, der splitter blå blok.
-Jeg vil ikke føre politik ud fra et ønske om kun at forhindre mine kollegaer i at få deres politik igennem. Jeg er optaget af at få Dansk Folkepartis politik igennem, siger han.
Det betyder også, at partiet er klar til at indgå aftaler med regeringen om skattelettelser, lyder det fra DF-formanden.
- Hvis regeringen siger, der er 5-6 milliarder til skattelettelser, så sidder vi ikke forbi, så vil vi gerne være med til at sende nogle af de penge tilbage til danskerne. Men det kræver selvfølgelig, at der er styr på velfærden, og det kræver at de skattelettelser bliver givet til de rigtige grupper, og at de ikke kun sænker topskatten.
Hvad er de rigtige grupper?
- Jeg synes, man skal se på registreringsafgiften. Jeg har aldrig forstået, hvorfor det i Danmark skal være ekstra dyrt at købe og køre i en ren, ny og mere sikker bil. Det vil være en skattelettelse, der vil komme rigtig mange til gavn – også udenfor de store byer.
- Hvis man skal sænke indkomstskatten, så synes jeg, man skal fokusere på beskæftigelsesfradraget, så alle får gavn af det. Og så kunne man kigge på arveafgiften, som jeg synes er en misundelsesafgift, hvor man beskatter penge, som er beskattet en gang.
Men lige præcis arveafgiften, det er jo noget, hvor velstillede typisk giver mest tilbage. Er det ikke en social meget retfærdig skat?
- Jeg synes, der er noget grundlæggende moralsk forkert over at beskatte penge, der er beskattet en gang. Men det kan ikke stå alene. Det der er vigtigt for mig, når man laver skattelettelser, det er, at alle kan se sig som en del af det, og det ikke er sådan, at man fornemmer, nu er der virkelig fest på direktørgangene, siger Morten Messerschmidt.
Hvis du gerne vil læse mere om, hvad der skete til årsmøde i Dansk Folkeparti, så kan du besøge vores livedækning af slagets gang her.