Ballade i blå blok: Konservative angriber Venstre

Konservative er i gang med et større angreb på Venstre, som bliver beskyldt for at føre socialdemokratisk politik.

Formand for de Konservative, Lars Barfoed (tv), kritiserer Venstre og Lars Løkke Rasmussen (th) for at føre socialdemokratisk politik. (Foto: © Nils Meilvang / Thomas Lekfeldt, Scanpix)

Venstre fører socialdemokratisk politik.

Sådan lyder kritikken fra Det Konservative Folkepartis formand, Lars Barfoed, i dagens Ekstra Bladet.

Her kritiserer de Konservatives formand Venstre og formand Lars Løkke Rasmussen for at være med til at hæve bundskatten med 0,28 procentpoint og kalder dem for socialdemokrater i forklædning.

- Ja, eftersom de nu går ind for en stigning af bundskatten og har afvist at sænke topskatten. Hver eneste gang, vi foreslår grundlæggende velfærdsreformer, så slår de syv kors for sig. Enten er de imod, eller også vil de ikke stemme for, siger Lars Barfoed til Ekstra Bladet.

Trætte af midtersøgende politik

Den konservative kritik kommer efter, at Venstre og regeringen i sidste uge indgik en rammeaftale om en fremtidig vækstaftale, der i konservativ optik ligger meget langt fra borgerlig politik.

- Problemet er, at alle efterhånden forsøger at klæde sig ud som socialdemokrater, fordi de mener, at det er der, vælgerne ligger, siger Lars Barfoed.

- Hvis Venstre mener, at det er borgerlig politik at øge bundskatten, så må de jo gå til valg på det. Vi går til valg på, at den skal sænkes, siger han.

Koordinerede angreb på de sociale medier

Dagens angreb er det seneste i rækken fra de Konservative, efter at flere profilerede medlemmer i weekenden var ude for at kritisere Venstre på de sociale medier.

Ud over Lars Barfoed deltog også partiets to tidligere formænd, Bendt Bendtsen og Lene Espersen, i kritikken af Venstre.

På en video på sin Facebook kommer Lene Espersen med en stikpille til Venstre.

- 17 milliarder. Så meget vil regeringen og Venstre hæve skatten med. Vi Konservative er imod skattestigninger, og I kan regne med, at vi holder fast, siger Lene Espersen i videoen.

Analytiker: K profilerer sig på sagen

Ifølge DR's politiske redaktør Uffe Tang er der to årsager til, at Lars Barfoed og andre fremtrædende konservative i disse dage angriber Venstre.

- Først og fremmest er de Konservative meget uenige med den politik, som Venstre vælger at føre i denne her aftale. De mener helt grundlæggende, at skatten skal ned. Desuden føler de sig trynet af, at Venstre er gået ind og har lavet en aftale udenom dem, siger Uffe Tang som mener, at der er masser at vinde for de Konservative i sagen.

For her har de chancen for at markere sig, siger Uffe Tang:

- De vælger at føre høj profil på sagen og markedsføre sig selv som det rigtige borgerlige parti. Det giver dem kant i forhold til Venstre og en mulighed for at stjæle nogle af deres vælgere.