Bannere og buh-råb: Hvad er eleverne utilfredse med?

Hvad fik gymnasieelever til at råbe af ministeren? Få et overblik her.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) blev i går overfuset under et besøg på Ørestad Gymnasium. (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

  • Præcisering: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at der blev kastet med mønter efter ministeren, hvilket blev bekræftet overfor DR Nyheder af Katrine Lilleør. Hun justerer dog sent fredag aften sin udtalelse til, at hun ikke ved med sikkerhed, om der var tale om en kapsel eller mønt. Ministerens særlige rådgiver, Søren Poul Nielsen udtaler sent fredag, at han så én mønt falde. Flere andre vidner har afvist overfor DR Nyheder, at der blev kastet mønter efter ministeren.

Det var nogle meget utilfredse elever, som undervisningsminister Merete Riisager (LA) i går blev mødt af på Ørestad Gymnasium i København.

Så utilfredse, at ministeren måtte afbryde sit møde, da der blandt andet blev råbt luder. En episode, som elevrådet på skolen siden har været ude at undskylde for.

Men hvad er det egentlig eleverne er utilfredse over?

Kroner og øre

. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Regeringen har besluttet, at blandt andre gymnasier og videregående uddannelser skal spare to procent om året på det samlede budget.

En opgørelse fra undervisningsministeriet med de forventede konsekvenser viser blandt andet, at alle landets gymnasier til sammen vil have sparet lige over tre milliarder kroner fra 2016 til 2021.

Ifølge opgørelsen vil det tilfældigt valgt eksempelvis blive til knap 49 millioner kroner over de seks år på Silkeborg Gymnasium, mens det på Fredericia Gymnasium vil være 31,5 millioner.

Fravær

. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Regeringen har indført nye regler for fravær på alle landets gymnasier.

De nye regler, som trådte i kraft den 1. november 2018, indebærer, at en elev får 100 procents fravær, hvis eleven kommer et minut for sent til timen.

Førhen fik man 50 procent fravær for at komme for sent.

Færre lærere

. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

På gymnasierne har de sagt farvel til over 700 undervisere fra 2011 til 2017, mens elevtallet er steget. Det betyder altså, at lærerne skal tage sig af flere studerende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk