Barfoed om exit: Vi har brug for større vælgertilslutning

Lars Barfoed mener, at De Konservative har brug for en ny og stærk leder, og derfor er det tid til et generationsskifte.

Barfoed har selv taget beslutningen om at trække sig som formand for De Konservative, siger han. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Vælgerne bakker ikke godt nok op om De Konservative.

Derfor tager partiformand Lars Barfoed nu konsekvensen og trækker sig fra sin lederpost.

- Jeg kan godt se, at vi har behov for at få løftet tilslutningen hos vælgerne, så jeg må som formand have den forpligtelse at sikre et godt generationsskifte, lyder det fra Lars Barfoed i et interview med TV2 News.

Barfoed har onsdag valgt at trække sig som formand, fordi han ikke ønsker, at hans egen person skal skygge for fremgang i partiet.

- Tiden er inde nu, så det kan gøres i ro og orden inden vores landsråd, siger Barfoed.

Peger på Viborgs borgmester

Lars Barfoed bliver som medlem af Folketinget og fortsætter det politiske arbejde i den konservative folketingsgruppe.

Han har allerede peget på sin efterfølger, der er Viborgs borgmester, 42-årige Søren Pape Poulsen.

I morgen ventes det, at resten af den Konservative folketingsgruppe vil pege på Pape Poulsen som ny formand.

- Jeg har gennem længere tid set mig om efter, hvem der kan efterfølge mig. Vi har nu stabiliseret fremgangen i partiet, og derfor er tiden inde til at lave et lederskifte. Det kan være med til at skabe fornyelse i vælgernes øjne, siger Lars Barfoed.

Brug for et nyt ansigt udadtil

Barfoed

afviser
, at han har fejlet som formand og siger, at formandsjobbet er lykkes godt hen ad vejen. Årsagem er ifølge ham blandt andet et godt Kommunal- og Europaparlamentsvalg.

- Men jeg indrømmer gerne, at vi mangler vælgertilslutning. Og der tror jeg, vi har brug for et nyt ansigt, som kan stå i spidsen for partiet udadtil.

- Søren (Pape Poulsen, red.) er en fantastisk formidler af de konservative budskaber. Jeg tror, han vil have en stærk gennemslagskraft i

medierne
, siger Barfoed.

Barfoed mener, at det vil være en fordel for partiet med en politiker, der har ledererfaring fra kommunalpolitik og dermed også har en god kontakt til de konservative kræfter i kommunerne.

Han blev formand i 2011, da han tog over efter Lene Espersen.

Facebook
Twitter