Barroso vil have et europæisk MIT

EU-Kommissionens formand vil oprette et europæisk sidestykke til det berømte amerikanske MIT, Massachusetts Institute of Technology. Nu lægger han pres på EUs regeringschefer.

EU's kommissionsformand Jose Manuel Barroso vil have læreranstalterne og erhvervslivet til at trække på samme hammel.

EU-Kommissionens formand Jose Manuel Barroso vil oprette et europæisk sidestykke til det berømte amerikanske MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Europæisk Institut for Teknologi, EIT, hedder projektet, og Barroso har forud for EU-regeringschefernes topmøde i Finland på fredag løftet sløret for planerne.

Barroso håber at få 2,4 milliarder euro, 17,9 milliarder kroner, til EIT i tiden 2008-13.

- Der har været tvivl om dette projekt i sin vorden, men det er nu afklaret, sagde Barroso på et pressemøde onsdag, og lovede, at EIT blive finansieret med penge fra både EU, medlemslandene og det private erhvervsliv. Blandt andre Siemens, Nokia, BP, Shell og Unilever skal have lovet at bidrage.

Et af emnerne, der skal drøftes på det uformelle topmøde fredag i Finland er EU's fremtidige konkurrenceevne, industriel og teknologisk innovation og forskning.

I det skriftlige oplæg omtales EIT som et forslag og en mulighed. Med dagens pressekonference om EIT har kommissionens formand øget presset på de EU-regeringer, der ikke er særligt varme på ideen.

Facebook
Twitter