Bedre - og gratis - internet på vej til togpassagererne

Partierne bag togfonden vil bruge 100 millioner kroner på at forbedre internetforbindelsen i togene.

DSB vil gøre det gratis for alle at komme på internettet. I dag er det kun passagerer på 1. klasse, der slipper for at betale. (© Colourbox)

De fleste kender den forbandede følelse, når internettet i toget strejker midt i streamingen af Bonderøven. Eller når mobilsamtalen med kæresten pludselig afbrydes.

Men der skal der nu endegyldigt sættes en stopper for.

Partierne bag Togfonden vil nemlig bruge 100 millioner kroner på projektet med at få gratis og stabilt internet og bedre mobilsignal i togene.

Det fortæller De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg.

- Folk skal både kunne ringe og være på nettet, når de rejser med toget. Det er mere attraktivt at tage toget, hvis man kan komme på nettet og tale i mobil. I dag mangler der signal for mange steder, siger han til DR Nyheder.

Gratis for alle

De 100 millioner kroner skal bruges på at sætte mobilmaster op - herefter skal DSB og Teleindustrien lave investeringer for, at signalet når helt ind i toget.

I Teleindustrien ser man positivt på, at der nu politisk sikres bedre mobildækning og internet i tog.

- Det har vi længe øsnket at tilbyde brugerne, og vi er også parate til at tage vores del af asvaret og blandt andet investere i forstærkerudstyr, så vi kan få signalerne ind i togene, siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien.

Samtidig vil DSB gøre det gratis for alle at komme på internettet. I dag er det kun passagerer på 1. klasse, der slipper for at betale.

Projektet bliver rullet ud efter nytår, og Andreas Steenberg forventer, at alle strækninger fra København til Frederikshavn og Esbjerg plus sjællandske regionalstrækninger er dækket ind om tre år.

DF er begejstrede

I Dansk Folkeparti er transportordfører Kim Christiansen begejstret for udsigten til bedre internet i togene.

- Når vi bruger 28 milliarder kroner til at lave en bedre jernbane, så er det altså vigtigt, at vi har noget så simpelt som internet, der virker. Og at det er gratis for brugerne, siger han.

Facebook
Twitter