Bekræftet: Arnfeldt politianmeldt

Politiadvokat bekræfter, at Skatteministeriet har politianmeldt Peter Arnfeldt.

Peter Arnfeldt, skattesag, spindoktor (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse fra Skatteministeriet. Den kommer i forlængelse af det, der er kommet frem i Ekstra Bladet.

Sådan siger politiadvokat ved Københavns Politi Dorit Borggaard til DR Nyheder.

Hun bekræfter hermed, at der foreligger en politianmeldelse af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor, Peter Arnfeldt.

Kontaktede avisIfølge Ekstra Bladet kontaktede den daværende skatteministers spindoktor avisen for et år siden for at lække passager fra den skatteafgørelse, B.T. skrev om kort tid før valget.

Ekstra Bladet afviste dog at bruge oplysningerne, fordi Peter Arnfeldt angiveligt kun ville læse uddrag af afgørelsen op for avisen, men ikke fremlægge den i sin helhed.

Lækage anmeldtSkat politianmeldte kort før folketingsvalget i september netop denne lækage til B.T. om den socialdemokratiske formand - og daværende statsministerkandidats - skattepapirer. Det skete med henvisning til Straffelovens § 152. Paragraffen handler om videregivelse af fortrolige oplysninger.

Politiet efterforsker

Det kom dengang frem, at Helle Thorning-Schmidt havde nydt godt af sin britiske ægtefælles skattefradrag takket være en årelang fejl hos Skat. Fejlen var dog sket i årene 2000-2005, og derfor var sagen forældet, og beløbet skulle ikke betales tilbage.

Anmeldelsen om læk efterforsker Københavns Politi for tiden. Og de skal nu også undersøge Peter Arnfeldt.