Bekymrede forældre på gaden igen: 'Vi skal redde et synkende skib'

Flere hænder i daginstitutionerne er budskabet, når forældre i dag er på gaden i hele landet.

'Hvor er der en voksen?'

Sådan lyder sloganet fra bekymrede forældre og organisationer, der i dag har arrangeret optog og demonstrationer over hele landet.

Her i valgkampens slutspurt gentager de deres krav om lovfastsatte minimumsnormeringer og bedre forhold i landets daginstitutioner.

De mange forældre ønsker at sende et budskab om, at uanset hvem, der danner regering efter valget, "skal der ske markante forbedringer - nu".

Dagens demonstrationer starter omkring klokken 14:00, og både i Aarhus og København vil der være taler fra forældre og organisationer, men også flere politikere står på listen over talere.

80.000 forældre på gaden

Sidste gang, forældrene gik på gaden med samme budskab, var 6. april i år. Dengang mødte omkring 80.000 danskere op i protest mod forholdene i daginstitutionerne. Siden har både forældre og organisationer oplevet, at der både hos politikerne og i medierne er kommet øget fokus på børnenes vilkår i vuggestuer og børnehave.

- Der har de seneste 40 år aldrig været så stort fokus på børneområdet, siger Signe Nielsen, som er formand for Forældrenes Landsforening, FOLA.

Hun mener derfor ikke, at politikerne længere kan ignorere, at det er tid til forbedring. Derfor forventer hun også, at både FOLA samt en række andre organisationer vil blive inviteret med til forhandlingerne på børneområdet efter valget, når der er dannet en ny regering.

- Vores samfund knækker sammen, hvis der ikke sker noget nu. Vi ender med et A- og B-hold. Dem, som har ressourcer til at passe deres egne børn, og dem, som er tvunget til at lukke øjnene, fordi de er nødt til at arbejde, siger Signe Nielsen.

Forældrene kræver bedre normeringer i daginstitutionerne, der skal skabe bedre forhold for både børn og voksen. Derfor går de i dag på gaden over hele landet. (arkivfoto) (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Signe Nielsen mener, at lovfastsatte minimumsnormeringer er helt afgørende for at skabe de nødvendige forbedringer.

- Vi stoler ikke på, at kommunerne med de midler, de har, på andre måder er i stand til at sikre, at der er voksne nok, siger hun.

Den bekymring deler Sophie Mogensen, som også deltager i demonstrationen i dag. Hun sidder i styregruppen for forældrebevægelsen 'Hvor er der en voksen?'.

- Det er selvfølgelig kun en del af løsningen, men det er vigtigt for overhovedet at sikre det administrative og børnenes basale behov, siger hun og tilføjer, at hun selv kan mærke forskel på sin treårige datter, når der har været for få voksne i løbet af en dag i børnehaven.

- Vi er her jo også for at redde der her synkende skib, vi har set de seneste ti år. Der skal gøres noget nu, siger hun.

FacebookTwitter