Bendt Bendtsen får næse for fusk

Det var mildest talt ikke i orden, at der blev rettet i Bendt Bendtsens kalender, så den så mere officiel ud, da en journalist bad om aktindsigt i den. Ombudsmanden siger FY!

Ordet "middag" blev ændret til "erhvervsmiddag", før Bendt Bendtsens kalender blev udleveret. (© DR)

Tidligere økonomi - og erhvervsminister Bendt Bendtsen får kritik fra ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen, fordi ministeriet ændrede i Bendt Bendtsens kalender, inden den blev udleveret til en journalist.

Ændringerne skulle få arrangementer i kalenderen til at se mere officielle ud.

For eksempel blev "middag hos Lene og Alf Duch Pedersen" ændret til "Erhvervsmiddag Danisco v. Lene og Alf Duch Pedersen.

Desuden blev arrangementer af mere privat karakter udeladt.

I strid med lovenMen det går ikke, skriver Hans Gammeltoft-Hansen i en udtalelse. Dokumenter må ikke ændres, før de udleveres og private oplysninger må ikke uden videre tilbageholdes. Det skal vurderes konkret efter reglerne om beskyttelse af privat forhold og interesser.

- Der er tale om justeringer, som måske kunne give indtryk af, at aftalerne havde en anden karakter. Men uanset hvor ubetydelige ændringerne havde været, må en offentlig myndighed ikke ændre i et dokument, før det giver aktindsigt, skriver Hans Gammeltoft-Hansen.

Han tilføjer, at hvis ministeriet mener, at der er behov for at kommentere oplysninger i et dokument, så skal det ske på et særskilit dokument.

Bendt Bendtsen er i dag de konservatives spidskandidat til valget til EU-parlamentet den 7. juni.

Facebook
Twitter