Bendt Bendtsen stopper i politik

Den tidligere formand for De Konservative Bendt Bendtsen stopper i politik ved næste valg til EU-Parlamentet.

Bendt Bendtsen, der siden 2009 har siddet i Europa-Parlamentet genopstiller ikke. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

Tidligere minister og formand for De Konservative Bendt Bendtsen stopper i politik om to år.

Det siger han i et interview med avisen Danmark.

Bendt Bendtsen, der siden 2009 har siddet i Europa-Parlamentet genopstiller ikke, når der i 2019 nok en gang er valgt til det europæiske parlament.

Bendt Bendtsen var økonomi- og erhvervsminister, samt vicestatsminister i Anders Fogh Rasmussens borgerlige regering i 00'erne.

Den nu 63-årige Bendt Bendtsen stabiliserede De Konservative, da han blev formand for partiet umiddelbart efter årtusindskiftet.

EU-valget i 2009 endte skuffende for De Konservative. Bendt Bendtsen var kort tid forinden trådt tilbage som vicestatsminister, men de godt 175.000 personlige stemmer til Bendtsen var kun nok til én plads i EU-Parlamentet.

Den fynske politiker, som er uddannet ved politiet og har arbejdet som kriminalassistent, blev første gang valgt til Folketinget i 1994.

Tolv år før kom han i bestyrelsen for den konservative vælgerforening i Næsby og blev senere valgt til hovedbestyrelsen for Odense vælgerforening.

To år efter blev han indvalgt i Odense byråd, hvor han senere blev politisk ordfører.

Han har i løbet af sin politiske karriere også været næstformand for sine kolleger i Odense Kriminalpolitiforening.

/ritzau/