Benny Engelbrecht bliver ny skatteminister

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, bliver ny skatteminister.

Benny Engelbrecht, født 1970, bliver ny skatteminister. (© benny-engelbrecht.dk)

Det bliver 44-årige Benny Engelbrecht (S), der bliver landets ny skatteminister.

Han overtager posten efter den radikale Morten Østergaard, der bliver ny økonomi- og indenrigsminister efter Margrethe Vestager, der skal være Danmarks næste EU-kommissær.

Da de radikale fik kommissærposten, stod det klart, at skatteministerposten skulle gå til en socialdemokrat.

Parti- og formandsloyal ny minister

Benny Engelbrecht er kendt som yderst loyal over for partilinjen og ikke mindst sin formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt. Han er en del af Morgenmadsklubben, den mest højreorienterede af de tre socialdemokratiske kaffeklubber, der også huser Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov og Folketingets tre Hækkerup'er.

Den ny S-minister har været medlem af Folketinget siden 2007. Han er p.t. formand for Folketingets Transportudvalg og har i en årrække været sit partis forbrugerordfører.

Lobbyregister og sms-stemmer

Han gjorde sig senest bemærket, da Folketingets præsidium i 2012 skrinlagde sit forsøg med et lobbyregister for tingets medlemmer, og Benny Engelbrecht opfordrede de øvrige folketingsmedlemmer frivilligt at oplyse, hvilke lobbyister de mødes med.

I 2010 høstede han også en del opmærksomhed for at kalde to ministre i samråd om problemer med sms-stemmer til DR's populære tv-show X-factor.

Benny Engelbrecht er en af de få medlemmer af Folketinget uden en videregående uddannelse. Han sidste afsluttede uddannelse var folkeskolen.

Den ny minister er opstillet i Sønderborg, hvor han for år tilbage drev en musikforretning og blandt andet spillede guitar og sang i det lokale band Fruitcake Incorporated.

Tirsdag 11.30 skal han så til dronningen, hvor han officielt tages i ed som ny skatteminister.

Engelbrecht bliver den femte skatteminister i Helle Thorning-Schmidts regeringstid.