Benny Engelbrecht har eget lobbyregister

Formanden for Folketingets transportudvalg er en varm fortaler for mere åbenhed om hvem politikerne er nu klar med sit eget register.

Formanden for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht er en varm fortaler for et lobbyregister. Han har nu oprettet sit eget register.

Benny Engelbrecht, Socialdemokraternes Erhvervsordfører og formand for Folketingets transportudvalg taler ivrigt for at få oprettet et lobbyregister.

- Som politikere skal vi være meget bevidste om, hvem vi mødes med og om hvad. Der er mange interessenter, siger han til DR Nyheder og fortsætter:

Jeg er ked af, at Folketinget i efteråret opgav at etablere et lobbyregister, men jeg håber at forslaget kommer op igen.

Begyndte 1. januar

Indtil da kører Benny Engelbrecht sit eget lobbyregister - en slags logbog - hvor han noterer hvilke personer han mødes med, hvorhenne, hvornår og om hvad, og hvor deltagerne er fra. Han begyndte på det 1. januar.

Benny Engelbrecht håber dog stadig, at Folketinget vil indføre et officielt system. Han har tidligere lavet et frivilligt forsøg med et lobbyistregister på tre måneder.