Berigtigelse i Deadline lørdag 22.30

Oplysningen om nedsættelsen af selskabsskatten blev lækket til pressen af hendes egne partifæller for at skade Mette Frederiksens popularitet.

(© DR)

BERIGTIGELSE: Deadline bragte lørdag aften et indslag om udviklingen i meningsmålingerne fra sidste folketingsvalg og frem til i dag.

I den sidste del af indslaget hævder DR's analyseredaktør, at personer tæt på statsminister Helle Thorning Schmidt lækkede beslutningen om en sænkelse af selskabsskatten til medierne med det motiv at stække beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i forbindelse med hendes lancering af kontanthjælpsreformen dagen efter.

Den påstand er der ikke dokumentation for.

Efterfølgende videreformidledede DR påstanden i en artikel på Dr.dk uden her at gøre opmærksom på, at der var tale om gisninger.

DR Nyheder beklager fejlene. Artiklen kan læses herunder.

Oplysningen om nedsættelsen af selskabsskatten blev lækket til pressen af hendes egne partifæller, før Mette Frederiksens pressemøde om kontanthjælpsreformen - alt sammen for at skade beskæftigelsesministeren politisk og skade hendes popularitet.

Det kom frem i et Deadline-interview med DR-Nyheders analyse-redaktør, Kenneth Thue Nielsen.

For det var slet ikke meningen, at den kontroversielle lancering af regeringens vækstplan med nedsættelse af selskabsskatten over for erhvervslivet skulle offentliggøres på den måde.

Pressemøde blev mareridt

- Det ved jeg fra kilder på Christiansborg. Hele pointen var, at man ville fodre erhvervslivet med penge fra erhvervslivet. Pengene fra bankerne og Nordsøolien skulle være givet tilbage til erhvervslivet i form af skattelettelser.

- Men nogen valgte altså søndag, før Mette Frederiksen om mandagen skulle præsentere sin kontanthjælpsreform, at lække den del af den store vækstpakke, som hed selskabsskattelettelser, siger Kenneth Thue Nielsen lørdag aften i Deadline på DR2.

- Derfor kom Mette Frederiksens pressemøde til at se ganske anderledes ud,end hun kunne have forestillet sig i sit værste mareridt, siger Kenneth Thue Nielsen.

Brutalt personopgør

Lækningen af planen skete som led i et intern personopgør i Socialdemokraterne, som Kenneth Thue Nielsen betegner som "brutalt".

- Angiveligt var motivet, at Mette Frederiksen skulle stækkes, fortæller Kenneth Thue Nielsen.

Direkte adspurgt om det ville sige at kredse i S-toppen tæt på Helle Thorning havde sat hensynet til en personkamp over hensynet til den samlede politik, lyder svaret fra Kenneth Thue Nielsen:

- Ja, mere er der sådan set ikke at sige det.

Facebook
Twitter