Tema Grænsekontrol

Bertel Haarder: En sorgens dag

Kulturminister Bertel Haarder (V) beklager indførelsen af midlertidig grænsekontrol.

Kulturminister Bertel Haarder (V) kalder det "en sorgens dag", efter at Danmark har indført midlertidig grænsekontrol. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

- En sorgens dag.

Sådan lyder kulturminister Bertel Haarders (V) reaktion på beslutningen om at indføre midlertidig grænsekontrol mod Tyskland.

- Nu var vi lige sluppet fri af grænsekontrol, og så sker dette. Drømmene om en grænseoverskridende Ørestad ligger i grus til skade for både Skåne og København. Hvis Danmark gør ligeså ved Flensborg Fjord, vil både Nord- og Sydslesvig igen forvandles til udkanter, og drømmen om genetablering af det gamle rige Slesvig med Flensborg som kraftcenter vil fortone sig.

- Flensborg var Danmarks næststørste by før 1864 og har i dag dansk overborgmester. Heldigvis er den danske stikprøvekontrol indtil videre "blødere" end den svenske, skriver Bertel Haarder på Facebook.

Den midlertidige grænsekontrol vil i første omgang vare i 10 dage, men kan forlænges i yderligere 20 dage.

Løkke oplyser, at den midlertidige grænsekontrol vil bestå af stikprøver af den løbende trafik over grænsen, men at der ikke er tale om, at alle fra Tyskland bliver kontrolleret.

En sorgens dag. Nu var vi lige sluppet fri af grænsekontrol, og så sker dette. Drømmene om en grænseoverskridende Ø...

Posted by Bertel Haarder on Monday, 4 January 2016