Bertel Haarder ophidset over radikal reklame efter biograftur

Venstres Bertel Haarder har stillet økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) et skriftligt spørgsmål om baggrunden for en biografreklame.

Bertel Haarder fortæller, at han blev overrasket, da han sad i biografen og så "et uartikuleret angreb på Venstre og Dansk Folkeparti". (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Biografgængere bliver for tiden mødt af en reklame, hvor de radikale blandt andet påstår, at Venstre og Dansk Folkeparti alt for længe lod klimaudfordringen stå til.

Det faldt Venstres Bertel Haarder så hårdt for brystet, at han valgte at stille et skriftligt spørgsmål til økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

(© Folketinget)

Bertel Haarder ville have ministeren til at "angive præcist, hvad det er, ministeren angriber Venstre og Dansk Folkeparti for i den biografreklame, der i denne tid rammer sagesløse biografgængere".

Henvist til gruppeformand

Morten Østergaard måtte dog henvise til sin gruppeformand, Camilla Hersom, da der kun kan stilles spørgsmål om forhold, en minister er ansvarlig for som minister.

Hun har svaret i et brev til Bertel Haarder, at de radikale mener, at Venstre i sin regeringstid alt for længe negligerede klimaudfordringen, og bemærker samtidig, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke står ved energiaftalen fra 2012.

(Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

- Jeg noterer mig, at det er lykkedes endnu en Venstre-mand at lade sig forarge efter en tur i biografen. Enten larmer det for meget, eller også generer forfilmene efter sigende de gode Venstrefolk. Det synes jeg da næsten er synd, siger Camilla Hersom.

Hun glæder sig over den interesse, som Bertel Haarder udviser overfor de radikales kampagnefilm.

- Jeg uddyber derfor hellere end gerne de radikale budskaber. Og ja, vi langer ud efter V og DF. For der er rigeligt at kritisere de to partier for, siger den radikale gruppeformand.

Haarder: VK-regeringen var temmelig grøn

Bertel Haarder fortæller til DR Nyheder, at han blev overrasket, da han sad i biografen og så "et uartikuleret angreb på Venstre og Dansk Folkeparti".

- Jeg synes, at VK-regeringen var temmelig grøn, og jeg kunne ikke forstå, at vi skulle have været så forfærdelige på miljøpolitikken. Men jeg har jo fået at vide af de radikale, at det ikke handlede om miljøpolitik. Det lød bare sådan, siger Bertel Haarder.

Morten Østergaard siger ellers i kampagnefilmen, at "vi ikke skal tilbage til tiden under DF og Venstre, hvor hverken miljøet eller klimaet bliver taget alvorligt".

Bertel Haarder oplyser, at det var den danske film "9. april", han så i biografen.

FacebookTwitter